Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

25 de jul. 2010

CNT OCUPA EL DEPARTAMENT DE SALUT EN PROTESTA PELS 107 TREBALLADORS ACOMIADATS EN EL 061

Davant de les reticències de l'empresa per negociar amb CNT, es va decidir alçar el nivell de lluita, pressionant també el Departament de Salut, al qual es considera responsable de la situació dels companys acomiadats. És inacceptable que el Departament calli davant de l'actitud d'ATENTO, permetent que l'empresa ignori sistemàticament els drets dels seus treballadors, en un servei essencial per al benestar de la població com el SEM. 

D'aquesta manera, davant de les continues negatives del SEM per reunir-se amb els treballadors, CNT va decidir ocupar les dependències del Departament de Salut per exigir una reunió amb l'objectiu de tractar la situació dels treballadors acomiadats. L'ocupació es va portar endavant amb absoluta tranquil•litat, sense registrar-se cap tipus d'incidents. Els ocupants van esperar a l'interior de les dependències mentre els nostres companys es reunien amb representants del Departament. 
  
Paral•lelament, unes cinquanta persones es van concentrar a les portes del Departament per solidaritzar-se amb els treballadors acomiadats i recolzar l'acció dels ocupants. Amb un esperit lúdic, alhora que combatiu, alguns manifestants van representar una petita obra teatral en la qual se satiritzava la gestió de les relacions laborals en el 061 per part d'ATENTO i el SEM.Posteriorment, es va donar lectura a un manifest de la Secció Sindical denunciant la injusta situació dels treballadors i, finalment, es va penjar una efígie de la consellera de Salut, Marina Geli, simbolitzant la implacable condemna per part dels treballadors del model de gestió del sistema sanitari català i, en particular, la del servei d'emergències mèdiques. Els manifestants també van desplegar una pancarta cridant a participar en l'assemblea unitària del 15 de setembre a Plaça Universitat convocada per l'Assemblea de Treballadors i Treballadores de Barcelona. 

En fixar-se una reunió per a dimarts vinent, els ocupants van abandonar l'edifici i es van unir a la concentració, comunicant l'èxit de l'acció als companys i procedint a retirar-se pacíficament. 

CNT continuarà actuant amb tots els mitjans a la seva disposició per revocar els acomiadaments i aconseguir la readmissió dels companys. Tanmateix, considerem important destacar que la nostra lluita no és exclusivament per la defensa d'uns llocs de treball que l'actual ofensiva patronal i governamental ha tornat cada dia més necessària; sinó que és una lluita també per garantir a la població uns serveis públics de qualitat i contra la privatització encoberta dels esmentats serveis.