Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

20 de jul. 2010

COMUNICAT DEL PRESONER POLÍTIC Georges ABDALLAH COMUNISTA REVOLUCIONARI ÀRAB, MILITANT DE LA CAUSA PALESTINA

Per a escriure al camarada:

Georges ABDALLAH n° 2117/A221
Centre Pénitentiaire (Prison) de Lannemezan
204 rue des Saligues
BP 70166, 65307 Lannemezan – Occitània

Paraules transcrites a partir del comunicat àudio [1] del camarada Georges ABDALLAH realitzat per a la reunió en suport als presoners polítics revolucionaris organitzat el 17 d'abril de 2010 a Pau per la JCML-ROCML[2] participant en la dinàmica del Comitè per un SRI Ipar Euskal Herria-Occitània. Agraïm al Ctè. per un SRI Ipar Euskal Herria-Occitània aquesta informació.

[1] La gravació sonora serà difosa aviat en el blog de la JCML:
http://lesjeunesmarxistesdepau.over-blog.org/
[2] Joventut Comunista Marxista Leninista-Reunió de les Organitzacions Marxistas Leninistas en les nacions de l'Estat francès. http://lesjeunesmarxistesdepau.over-blog.org/

«Estimats camarad@s, estimats amic/gues,


Sabeu els qui esteu reunits aquest vespre a través d'aquesta iniciativa solidària en la pluralitat del seu compromís ens porta a tots nosaltres una alenada d'aire pur en aquest sinistre lloc. La seva mobilització, camarad@s, em rescalfa el cor així com a tants altres revolucionaris/es empresonats des de fa tants anys en altres calabossos de tristes memòries a Palestina i en molts altres llocs. Per a aquells i aquelles que resisteixen darrere els murs: què es més reconfortant si no de veure que a la iniciativa d'una organització de la joventut comunista: estructures solidàries i protagonistes d'horitzons diversos es mobilitzen per organitzar-se plantant cara a l'arbitrarietat de la injustícia burgesa i la barbàrie sionista.

Just en el moment en què els reaccionaris de tota mena no deixen d'aixecar barreres i d'elevar murs i d'obrir altres centres de retencions: vosaltres sou aquí camarad@s, amb la seva mobilització solidària que designa l'espai dividit de la injustícia de les dues vores del Mediterrani.

A la vista i al coneixement de tothom:  es crea una penuria intensa d'alimentació i es destrueix tot un poble, la burgesia ja no amaga el seu joc, es mostra sense vergonya al costat de l'ocupant. Ara, la burgesia egípcia ja no és un cas aïllat, és justament per aquesta raó -entre altres- que la soldadesca sionista empresona amb desmesura, aquests dies aquí. D'altra banda en el crim i les exaccions mai no ha conegut límits, sempre ha comès els pitjors excessos a Cisjordània, a Jerusalem, la franja de Gaza i en altres llocs dels territoris de 1948.

Homes, dones, joves, vell/es i fins i tot nens/es són trets i condemnats a pesades penes i són aquí avui -una desena de milers- que resisteixen en les pitjors condicions de detenció. Justament camarad@s, des del començament d'aquest mes, a tots els calabossos sionistes es desenvolupa un moviment de protesta contra els maltractaments i les mesures arbitràries que apunten a destruir la resistència heroica dels presoner/es palestin/es.

Els presoner/es han començat per la vaga de les visites, serà seguida per una vaga de fam. Certament camarad@s, la seva solidaritat és més que necessari, no seria ja que per rompre el silenci imposat pels mitjans de comunicació al servei del Capital. Camarad@s no esteu sense saber que amb l'agreujament de la crisi actual la repressió va in crescendo a tots els nivells i més particularment en contra dels protagonist@s de la lluita en captivitat des de fa tants anys.

Certament la solidaritat més eficaç que podeu realitzar és la que s'inscriu d'entrada en el moviment de la lluita de les masses populars. De cara a les diverses agressions reaccionàries les diverses iniciatives solidàries es conjuguen i s'inscriuen d'entrada en el moviment global de la lluita. Sabem camarad@s que es pot comptar amb la seva mobilització i certament el futur ens pertany.

ABAIX L'IMPERIALISME I ELS SEUS GOSSOS DE GUARDES SIONISTES
I ELS SEUS CÒMPLICES REACCIONARIS ÀRABS!
HONORS ALS MÀRTIRS I ALS POBLES EN LLUITA!
TOTS JUNTS CAMARAD@S VENCEREM!!!

A tots els i les camarad@s, les meves més caloroses salutacions revolucionàries
Georges ABDALLAH»

---------------------------------------------------------------------------------
QUI ÉS GEORGES ABDALLAH ?


Nascut el 2 d'abril de 1951 a Kobayat, al nord del Líban, Georges ABDALLAH ha crescut en aquest país en una època en què la crisi estructural de l'entitat libanesa es feia cada vegada més invencible. És l'època en què per conjurar tot canvi i oposar-se a la radicalització del moviment de les masses populars i de la joventut, la burgesia no va vacil·lar a empènyer cap a la guerra civil confessional.

L'afirmació de la realitat revolucionària palestina sobre la primera línia de l'escena regional i libanesa ha desmultiplicat l'abast de les diverses iniciatives de lluites socials florint al començament dels anys 70.

El dia precedent l'explosió de la guerra civil de 1975, la crisi del sistema ha canviat la naturalesa i l'abast de les apostes. Les «cintures de la misèria» al voltant de Beirut, les ciutats i els pobles del Sud i els camps de refugiats a les rodalies de les principals ciutats encarnaran des de llavors i per a llargs anys les apostes locals, regionals i internacionals del moviment revolucionari...

Aquesta realitat de lluita, de resistència i de sacrifici ha construït la consciència política de Georges ABDALLAH i ha determinat el seu compromís revolucionari. Naturalment, escull la resistència de cara a les massacres de massa perpetrades pels burgesos confessionalistes de tots els partits i els seus aliats israelians i franco-americans. La Quarantaine, Naba’a, Tal Azza’atar, Sabra i Chatila i quantes altres matances s'han quedat en les nostres memòries.

Georges ABDALLAH comença el seu compromís polític en els rangs del Partit Nacional Social Sirià (PNSS) per unir llavors la resistència palestina, adherint-se al Front Popular per a l'Alliberament de Palestina (FPLP). És ferit en el moment de la resistència a la invasió sionista del Sud Líban el 1978. Contra la barbàrie sionista i imperialista dels Estats Units, diverses organitzacions de combatents libanesos i àrabs decideixen portar la lluita de resistència colpint els interessos imperialistes i sionistes al món sencer. És el cas de les Fraccions Armades Revolucionàries Libaneses (FARL), entrades en acció a Europa.

Entre les principals operacions atribuïdes als FARL a França : l'execució el 18 de gener de 1982 del coronel Charles RAY, agregat militar a l'ambaixada dels Estats Units i l'execució el 3 d'abril de 1982 de Yakov BARSIMANTOV, responsable del MOSSAD i secretari en segon a l'ambaixada sionista a París.

Les autoritats franceses detenen Georges ABDALLAH: el 24 d'octubre de 1984 a Lyon, una ciutat de l'Estat francès. El seu empresonament és motivat per la detenció de verdaders-fals papers d'identitat: un passaport concedit legalment per les autoritats algerianes. L'Estat francès es compromet amb el Govern algerià a alliberar-lo ràpidament.

Georges ABDALLAH és condemnat a quatre anys de detenció: el 10 de juliol de 1986, per a detenció d'armes i d'explosius. Refusa el procés però no apel·la. Tanmateix les autoritats dels Estats Units exerceixen pressions directes sobre el Govern francès per tal que no estigui alliberat. Els Estats Units d'Amèrica es constitueixen part civil en el procés i el president americà Ronald REAGAN -en persona- aborda l'assumpte en el moment d'una trobada amb el president francès François MITTERRAND. Les pressions sionistes no falten tampoc.
Finalment, el Govern francès no respecta el compromís pres amb les autoritats algerianes. Durant aquest període, el 1985-1986: atemptats són comesos a París que fan nombroses víctimes (13 morts i més de 300 ferits). Són reivindicats pel CSPPA (Comitè de Solidaritat amb el/les Presoner/es Polítics àrabs). Aquest exigeix l'alliberament d'Anis NACCACHE [1], de Varoudjian GARBIDJIAN [2] i de Georges ABDALLAH. Aquests atemptats han estat probablement comesos per una xarxa finançada per l'Iran per fer pagar a França el seu suport a l'Iraq en la guerra contra l'Iran.

És en aquest context -mentre que Georges ABDALLAH és empresonat des de fa més d'un any- que la Direcció de la vigilància del territori (DST) anunciï el «descobriment» d'una arma en un pis llogat en el seu nom, pretenent que aquesta havia estat utilitzada en l'atemptat contra el coronel Charles RAY i l'agent Yakov BARSIMANTOV.

L'1 de març de 1987, les autoritats franceses jutgen una segona vegada Georges ABDALLAH sobre la base d'aquest embarg miraculós. Un veredicte de condemna a perpetuïtat és pronunciat encara que el Procurador General no hagi requerit més que una pena de deu anys d'empresonament.

Des de la presó, Georges ABDALLAH continua defensant la causa dels pobles oprimits. És així com s'adhereix a la Plataforma del 19 de juny de 1999 que reuneix en una comunitat de lluita un centenar de presoner/es revolucionari/es, comunistes, anarquistes, antifeixistes i antiimperialistaes, i que participa en les vagues de la fam de solidaritat amb el/les presoner/es revolucionari/es a Turquia.

L'agost de 2002: en solidaritat amb les presoneres palestines detingudes a Neve Tirza, en vaga de la fam per denunciar les humiliacions quotidianes de què són objecte als calabossos sionistes, Georges ABDALLAH i diverses desenes de presoner/es detinguts a Moulins refusen l'àpat de l'administració penitenciària.

El novembre de 2003, la jurisdicció regional d'alliberament condicional de Pau autoritzava el seu alliberament. Sobre ordre de la Dominica PERBEN, Ministre de la Justícia, el Procurador General de Pau fa un recurs contra aquesta decisió. La jurisdicció nacional d'alliberament condicional torna el seu veredicte el 15 de gener de 2004, decidint el manteniment a presó de Georges ABDALLAH.

Presenta una nova demanda d'alliberament condicional, el febrer de 2005. El Jutjat de Primera Instància de Tarbes, presidit pel mateix Jutge que havia estatuït positivament a la primera demanda d'alliberament el 2003, rebutja aquesta nova demanda de setembre de 2005.

El recurs contra aquesta decisió, introduït per Georges ABDALLAH: el setembre de 2005, és rebutjat el febrer de 2006. Georges ABDALLAH, avui de 58 anys d'edat, ha començat el seu 25è any de presó. Ha acabat la seva pena de seguretat el 1999. El desenvolupament de l'examen de la seva última demanda d'alliberament condicional, que haurà durat dos anys i tres mesos, és una il·lustració de l'aferrissament judicial per a raó política contra Georges ABDALLAH.

El 6 de febrer de 2007, Georges ABDALLAH diposita una nova demanda d'alliberament condicional. Després de dues pròrrogues de data aquesta demanda d'alliberament és rebutjada l'octubre de 2007. Un dels motius evocats és que Georges ABDALLAH continua sent, segons la DST (Direcció de la vigilància del territori), «una amenaça per a la seguretat» de l'Estat Francès i que «les seues conviccions antiimperialistes i antiisraelianes s'han quedat intactes». Georges ABDALLAH comença un recurs contra aquesta decisió del Tribunal de Justícia.

El desembre de 2007 l'examen en recurs de la demanda es realitza. La decisió anunciada una primera vegada per a gener de 2008 és traslladada l'abril de 2008. Durant aquest període, la llei del 25 de febrer de 2008 sobre la retenció de seguretat entra en aplicació. L'abril de 2008: la "Justícia" decideix aplicar retroactivament la nova llei i envia, l'agost de 2008, Georges ABDALLAH en el Centre nacional d'observació a la presó de Fresnes per a un període de sis setmanes al final del qual una comissió pluridisciplinària haurà de donar la seva opinió. El desembre de 2008: és notificat a Georges ABDALLAH que el seu informe serà estudiat el 22 de gener de 2009. El 8 de gener de 2009: l'audiència és de nou portada al 26 de març de 2009.

Poc temps abans de l'audiència, la comissió pluridisciplinària torna la seva opinió, desfavorable, al motiu que Georges ABDALLAH «té conviccions polítiques intactes i molt sòlides». El 26 de març de 2009: la cambra de l'aplicació de les penes del tribunal de recurs de París ha reexaminat finalment la demanda de Georges ABDALLAH i ha posat en deliberat la seva decisió al 5 de maig de 2009. El 23 d'abril de 2009: el ministre libanès de la Justícia: Ibrahim NAJJAR dóna un informe sobre Georges ABDALLAH a la seva homòloga francesa, Rachida DATI de visita oficial al Líban.


Empresonat a la presó de Lannemezan en Occitània, Georges ABDALLAH haurà passat aviat 9.000 dies a les presons franceses! Combatent revolucionari, comunista àrab i propalestí, Georges ABDALLAH és empresonat a l'Estat francès des de prop d'un quart de segle. L'Estat ho manté oficialment a presó perquè podria perjudicar els interessos francesos, perquè no renega del seu compromís polític: el d'un militant antisionista i antiimperialista. El seu alliberament depèn de la nostra mobilització i de la nostra capacitat per federar la solidaritat internacional per al/les presoner/es polítics revolucionari/es.

París, abril de 2009

COL·LECTIU PER A L'ALLIBERAMENT DE GEORGES ABDALLAH
Contacte liberonsgeorges@no-log.org
Blog  http://liberonsgeorges.over-blog.com/


Per a escriure a Georges ABDALLAH

Georges ABDALLAH (Numéro d’écrou 2117)
Centre Pénitentiaire de Lannemezan - 204 rue des Saligues
BP 70166 - 65307 Lannemezan Cedex

NOTES.

[1] Libanès vinculat als Serveis Secrets iranians, acusat d'una temptativa d'assassinat sobre l'antic primer ministre del Shah de l'Iran Chapour BAKHTIAR. Condemnat a perpetuïtat és llavors amnistiat per François MITTERAND el president del Govern de l'Estat francès i alliberat: el 27 de juliol 1990.
[2] Membre de l'Exèrcit Secret Armeni per a l'Alliberament de l'Armènia-ASALA, acusat de ser l'autor de l'atemptat contra l'aeroport d'Orly contra el mostrador de la Turkish Airlines: el 15 de juliol el 1983 (8 morts). És alliberat i és expulsat cap a Armènia el 2001.