Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

10 de jul. 2010

CRIMINALITZACIÓ: Petició de 7 anys de presó per a un dirigent del PCE(r) per una acció dels GRAPO

Petició de 29 anys de presó per a Israel Clemente i Xurxo García Vidal i 7 per al militant del PCE(r) Manolo Arango.

Nou judici-farsa contra el PCE(r) durant juny 2010.

Els membres dels Grups de Resistència Antifeixista Primer d'Octubre (GRAPO), Israel Clemente i Xurxo García Vidal, van reivindicar davant la Secció Quarta de la Sala penal de l'Audiència Nacional haver expropiat un banc a Múrcia en 2007 després de segrestar al seu interventor, però van negar rotundament haver lliurat els diners al tercer processat en aquest judici, Manuel Ramón Arango, qui va rebutjar ser part dels GRAPO i es va identificar com membre del Partit Comunista d'Espanya (reconstituït), PCE(r).

El fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte d'integració en organització terrorista (pel qual sol·licita 10 anys de presó), altre de detenció il·legal (12 anys) i un tercer de robatori amb finalitat terrorista (7 anys), que atribuïx a Clemente i García Vidal. A Arango li imputa només aquest últim delicte, del que és impossible la seva participació.

García Vidal va explicar que, al costat del seu company Israel, van recopilar informació de CajaMar, i van triar el dia 7 de març de 2007 per a "executar l'expropiació dels fons d'aquesta entitat bancària".

Per a això, van abordar a l'interventor de la caixa en el portal de la seva casa i ho van dur en el seu propi vehicle al banc, del que van assolir dur-se 34.666 euros. Fins i tot va recordar que a l'entrada de l'entitat bancària havia un captaire, al que va referir com "una de les múltiples persones que el sistema capitalista deixa en la indigencia".

García Vidal va reconèixer que va ser una "operació militar" que estava "molt prevista" i va explicar que els diners obtinguts es va lliurar a l'organització per a sufragar despeses de "infraestructura", comprar armes, municions, eines i ordinadors i per a "menjar". "Perquè cal menjar també", va afirmar.

"Sempre fiquen a un membre del PCE(r) en aquests judicis-farsa"

El militant dels GRAPO va negar en tot moment que aquests diners es lliurés a Arango, al que va desvincular amb l'organització. "Sempre intenten ficar a algun membre del PCE(r) en les causes que jo estic imputat", va afirmar García Vidal, per a després insistir que no entén "per què està aquí, sent un militant d'altra organització, que és política i no armada".

García Vidal va voler declarar en gallec, pel que el judici va haver de ser interromput perquè pogués acudir una intèrpret, la intervenció de la qual va ser sol·licitada, no obstant això, en contades ocasions. "Se li entén molt bé", va assegurar la presidenta del tribunal, Angela Murillo (multifacética ella).

Per la seva banda, Arango va negar haver participat en aquests fets i també va rebutjar que els GRAPO tinguin alguna relació orgànica amb el PCE(r), del que forma part des de 1975 i en el comitè de la qual de propaganda es trobava quan va ser arrestat. "Sóc un lluitador antifeixista i revolucionari", va dir.

No obstant això, va admetre conèixer a García Vidal, amb el qual es va reunir tres mesos després de l'atracament per a parlar de la situació política a Espanya i el procés de pau amb ETA. A la pregunta del fiscal de si en aquesta trobada van parlar de l'atracament, Arango va respondre: "Estic en un partit comunista i bastants problemes tenim en el PCE(r) com per a parlar d'accions armades". "Els diners del PCE(r) no arriba dels GRAPO".

Font: PRES.O.S. web del S.R.I.