Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

16 de jul. 2010

Enrique Álvarez Abalde, llavor de llibertat!!!


Ploren les banderes, s'ha anat un imprescindible 
 
Ha mort Enrique Álvarez Abalde, ex-prés polític del PCE(r) durant 9 anys i que portaba 11 anys hospitalitzat en llibertat condicional.
 
Enrique Álvarez Abalde, militant comunista i ex-prés polític del PCE(r), ha mort aquesta matinada del 16 de juliol de 2010. Tenia 50 anys i era veí del combatiu barri obrer de Teis, a Vigo. 
 
Va començar a militar des de molt jove entorn a la solidaritat amb els i les preses polítiques. Va Ser detingut a l'octubre de 1980 en una macrooperación contra el PCE(r), en la qual li van detenir i van tancar al costat d'altres 14 militants comunistes, entre elles la seva companya. 
 
En 1985 va començar a sofrir continus desmais i després de les moltes proves corresponents, els metges van confirmar en 1987 que sofria una esclerosi múltiple molt avançada, "una malaltia desmielinizante del sistema nerviós". Aquesta malaltia és conseqüència de la destrucció de la mielina, una substància grassa que embolica la medul·la espinal i els centres nerviosos. Al mateix temps, altres dos presos polítics comunistes, Mercedes Herranz i Ernesto Fernández Portell, van ser diagnosticats de tan fulminant malaltia. Tenint en compte que hi ha uns 20.000 afectats per aquesta greu malaltia, els varis casos que es van donar a la presó en aquests anys en diversos militants antifascistas, va fer dir a diversos metges que "és una taxa massa alta d'incidències en el mateix col·lectiu de persones perquè no hagin influït altres factors". Potser la presó, potser l'alimentació forçosa per a enfrontar les nombroses vagues de fam que van desenvolupar aquests represaliados? 
 
Encara de la gravísima malaltia, fins a 1989 no li va ser aplicat a Enrique l'article 60 per malaltia greu i incurable, i va ser a la fi d'aquest any quan va ser excarcerat en llibertat condicional per a ingressar en un hospital. Després de constants recaigudes, a la fi dels 90 i fins a avui dia de la seva mort va haver d'ingressar hospitalàriament ja de forma permanent. 
 
Va estar nou anys a la presó! condemnat per pertinença al Partit Comunista d'Espanya (reconstituït), i duia onze anys ingressat en l'hospital a conseqüència d'aquesta esclerosi múltiple. La seva ex companya acudia diàriament puntualment a visitar a Enrique i ja en aquests últims dies es trobava en coma vegetatiu. 
 
Recordem que al març de 2010 es va crear a Galícia una enorme polèmica, i mobilitzacions a Vigo, quan la Creu Vermella va voler tancar l'hospital a Vigo -per interessos especulatius i econòmics- on es trobaven 70 malalts greus, i que en el conflicte, 6 malalts, inclòs Enrique, es van negar a abandonar l'hospital, creant una important protesta a Vigo a favor de la sanitat pública. Marisol González Cambeiro va ser una de les portaveus i estava clar que, a aquesta ex-pressa política i militant de la solidaritat, la hi tenien de nou jurada. A Marisol, ex-companya i íntima amiga d'Enrique, des de fa uns dies li han tallat tot contacte amb el seu actual company, el pres polític del PCE(r) Paco Cela Seoane, negant-li les comunicacions i les trucades de telèfon, en una nova pressió contra la solidaritat combativa i en una espècie de venjança macabra en l'actual situació de pèrdua d'aquest íntegre revolucionari. 
 
Des de la seva absoluta immobilitat, Enrique, com comunista enorme, ens va cridar a la solidaritat amb les i els represaliados polítics. El qui va dedicar els seus millors anys de la vida i la seva salut a lluitar i a procurar suport de tot tipus per als homes i dones empresonats per lluitar per un món millor i més just, avui ens ha abandonat amb les paraules que sempre va portar per bandera: "Amor i Força, Vencerem".
 
Sí, hi ha persones que lluiten un dia i són bones, però els quals lluiten tota la seva vida, fins al seu últim sospir, aquests segueixen sent els imprescindibles. 
 
Se li retrà homenatge popular en els propers dies. 
 
Company Enrique, llavor de llibertat!!!
 
Font: PRES.O.S. web del S.R.I.