Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

30 de jul. 2010

Homenatge a Iñaki Kuadra, crònica d'acte en Barakaldo

En la tarda del dimarts 27 de juliol, en el tanatori de Barakaldo, en un homenatge civil, es van juntar més de 150 persones per a acomiadar a Iñaki. El seu fèretre estava cobert amb la ikurriña, la bandera comunista i la de la República popular. A més, entre el públic es portaven banderes amb crespóons negres de les anteriorment citades i gallegues. Van assistir a més diversos solidaris gallecs i andalusos companys de lluita d'Iñaki. 
 
Va iniciar l'acte Periko Solabarria, històric militant de l'esquerra abertzale, que va repassar la biografia d'Iñaki, doncs li va conèixer molt de prop, i va fer un recorregut pel semblante dels seus anys de lliurament i compromís. Va citar passatges d'un Parenostre antagònic, el dels pobres, els torturats, els represaliats, i que els pecats eren el capitalisme i l'opressió. Va recordar a la família d'Iñaki, entre ells al seu germà Enrique, absent per força doncs es troba pres polític a Sevilla. . 
 
Li va seguir en la intervenció un militant comunista basc de Kimetz, en nom de la seva organització, llegint un paràgraf en homenatge a Iñaki, basat en el llibre de Gorki "La Mare", en el qual es refereix al lliurament a la causa revolucionària fins a l'últim alè. . 
 
Un company d'Iñaki, va llegir el comunicat urgent que el Col·lectiu de presos polítics antifeixistas va enviar després de conèixer la defunció d'aquest comunista íntegre. Ho posem a continuació: 
 
"Iñaki, camarada, se'ns fa tan difícil condensar en 4 línies urgents el que és tota una vida, la teva, dedicada a la lluita, que tractarem de ser molt concisos. I a més, quan la salut s'obstinava en no acompanyar-te. Quant hem parlat de la teva situació!, com de la de la resta de camarades malalts... 
 
Així que ens vas a permetre que plagiem als poetes de la resistència, per a dir de tu, que tu, has estat un dels que van acomodar el seu pas al de la història de la lluita de classes, dels quals han calcigat l'imperialisme que s'esfondra, dels quals han edificat el futur. 
 
Has estat un dels humils herois d'avui, pregoner del matí. 
 
I és que Iñaki, camarada, som els quals no arribarem al mar, però romandrem en la pluja. 
 
Camarada, el nostre més profund respecte i afecte, tot el nostre amor i força per a tu. Iñaki, badakizu... beti jo eta ke, irabazi arte!!" 
 
Col·lectiu de presos i preses polítiques del SRI, del PCE(r) i dels GRAPO
 
Altre participant a l'homenatge va llegir una cartita escrita pels seus amics i amigues més propers, que aquí us acompanyem: 
 
"Kaixo Iñaki!!! 
 
Encara recordem com fa poc més de 2 mesos, en el menjar últim que vam tenir amb tu i encara quan la malaltia ja estava corcant-te per dintre, la conversa va derivar a les tres potes que per a nosaltres han definit la teva vida, el teu lliurament, els teus somnis: 
 
Parlem de la lluita, com no! I fresques estan encara les teves paraules: "sense comunisme, la humanitat està condemnada al sofriment i a la despulla"
 
Parlem dels i les companyes preses, dels problemes que té la gent humil, els treballadors. Sempre has sabut estar al costat de la gent, preguntant, bolcant empatia i solidaritat. 
 
I riem, perquè molt poca gent cal amb tants i tants dolors i malalties, encara tingués sempre bon humor i un somriure que compartir. 
 
I així et volem recordar, camarada i amic Iñaki. 
 
Has estat molt present a les nostres vides, i aquesta flama no s'apaga. Deia el gran escriptor allò que hi ha homes que lluiten tota una vida i que aquests són els veritables imprescindibles. Per això ens sentim tan orgullosos de tí, de la teva vida, del teu compromís polític, personal i humà. 
 
Avui, ens falten les paraules, però el dolor que ofega les nostres gorges, no ens impedeix dir, ben alt i clar: 
 
IÑAKI, eusko gudaria!!! 
 
Iñaki, llavor de llibertat!!! 
 
Parlem, i el cor roig ens surt en l'alè. T'hem estimat, t´estimem i t´estimarem . Sempre estaràs als nostres cors"
 
Es va acomiadar el cos d'Iñaki amb els sons al txistu del Agur Jaunak, i es va cantar el Eusko Gudariak i la Internacional. 
 
Va acabar l'homenatge amb goras a Iñaki i a la lluita. 
 
Alguns COMUNICATS de SUPORT rebuts durant l'acte: 
 
Estimats camarades: Ens hem assabentat de la defunció del company Iñaki Kuadra. 
Biltzar Gorria de Nafarroa us transmet el seu condol per la pèrdua d'aquest bon militant. Ho recordarem, pel que va ser i pel que va fer. 
Va ser un exemple a seguir per a molts, i ho seguirà sent per als següents. 
Biltzar Gorria, Iruñea. 
 
"HI HA MORTS QUE PESEN COM UNA PLOMA COM SÓN LA DELS FEIXISTES I REACIONARIS DE DISTINT PELATGE QUE JUSTIFIQUEN LA OPRESION I LA EXPLOTACION. LA D'IÑAKI COM LA DE TOTS-AS ELS REVOLUCIONARIS CONSEQÜENTS TENEN EL PES D'UNA MUNTANYA." GLÒRIA ETERNA A IÑAKI!! 
DES DEL SRI PER A TOTS I TOTES ELS SOLIDARIS. ESPECIALMENT PER ALS FAMILIARS I COMPANYS DE EUSKALHERRIA. 
 
IÑAKI KUADRA, EXEMPLE DE COMUNISTA ETERN. ESTARÀS EN ELS NOSTRES CORS 
Partit Comunista Marxista Lenisnista de Turquia i Kurdistan del Nord 
 
Molts ànims a la família d'Iñaki, als seus companys i amics. 
A GALOPAR fins a enterrar-los en el mar!! 
Telegrama signat per 4 persones. 
 
Font: PRES.O.S. web del S.R.I.