Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

9 de jul. 2010

Ràtzia policial contra els venedors immigrants a Salou

Uns quaranta membres de cossos armats van rastrejar el municipi de Salou a partir de les 20 hores en un operatiu conjunt del Cos Nacional de Policia, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local per "caçar" venedors ambulants nouvinguts. La intensa ràtzia és va realitzar durant més de tres hores i s´hi van detenir una cinquantena de nouvinguts, que van ser traslladats als dependències judicials. Encara no és coneix el balanç sobre quants detinguts és troben en situació irregular i a quants d'ells seran expulsats del país mitjançant els procediments de la Llei d'Estrangeria, que vulnera els drets elementals. Els venedors eren joves d'origen nord-africà que realitzaven venda ambulant aprofitant l´inici de les vacances.

Precisament ahir a Cambrils s'havien reunit alts càrrecs dels diferents cossos policials, de la Policia Local, Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, la subdelegada del Govern, Teresa Pallarès; el delegat del Govern de la Generalitat, Xavier Sabaté; l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, la regidora de Seguretat Ciutadana, Laura Forcadell; i representants de la Unio de Botiguers, que van ser el seu president, Tomàs Sierra, així com Jordi Sancho i Jordi Saval, amb l'objectiu de programar la persecució dels nouvinguts que fan de venedors ambulants. La pressió dels comerciants i de responsables polítics ha determinat l'inici d'una campanya de ràtzies a la caça dels comerciants nouvinguts que fan embena ambulant.

Aquesta nova campanya ha estat vinculada pels responsables policials i mitjans com El País amb alguns les topades entre policies i immigrants perseguits per realitzar activitats comercials al carrer. L'any passat, al Vendrell, un centenar de venedors ambulants van repel·lir una dotzena d'agents que els havien envoltat al costat del passeig marítim. Com a conseqüència de l'acció temerària de la policia davant la multitud del col.lectiu de venedors immigrants sis agents armats van resultar ferits.

Aquesta actuació conjunta de cossos policials emula els campanyes de l'Ajuntament de Barcelona, combinant el ressò mediàtic per acontentar a les associacions de comerciants i la persecució dels comerciants il.legals. Fa pocs dies també és va realitzar a Roses (Alt Empordà) una batuda de característiques similars, amb molta repercusió a la premsa comarcal, en què els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i la Guàrdia Civil van comissar conjuntament 250 quilos de material als venedors il·legals en una sola nit.