Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

17 d’ag. 2010

Acte de benvinguda a Laura Riera, després de 9 anys de presó

Aquest dissabte, 21 d’agost, Rescat organitza la jornada de benvinguda a la terrassenca Laura Riera, després del seu pas per diverses presons espanyoles durant els darrers 9 anys. A partir de les 8, a les portes de Wad-Ras, presó de dones de Barcelona, tindrà lloc una concentració fins al moment de l’alliberament de la independentista catalana. I a les 7 de la tarda, encadenant amb les rebudes populars als ja ex-presos Zigor Larredonda i Diego Sánchez, arriba el torn per a Laura Riera.

Polèmica sense fonaments i amenaces de repressió

Condemnada per l’Audiència Nacional per col·laborar amb ETA, ha passat els darrers 9 anys en diverses presons espanyoles com a membre del Col·lectiu de Presos i Preses Polítiques Basques, patint les dures condicions i la política de dispersió il·legal que l’Estat reserva a la dissidència política. Enllaçant amb la persecució obsessiva cap al moviment basc d’alliberament nacional, que ha dut als darrers anys a equiparar expressions independentistes de tota mena a l’estructura d’ETA, el líder del PP a Catalunya pretén importar la política de censura que s’aplica amb conseqüències nefastes al País Basc. Des d´Alerta Solidària considerem que aquest nou intent de polemitzar entorn d’un acte legítim de benvinguda a una persona que ha pagat integrament la condemna imposada només respon a interessos electoralistes i que, en cas d’aconseguir prohibicions i censura, només farà que evidenciar el caràcter repressor i antidemocràtic dels qui encara avui es fan passar per víctimes.

Només ens queda per remarcar la nostra alegria per l’alliberament de la Laura, a qui fem arribar la nostra salutació i felicitació per tants anys de coherència, així com felicitem també a la seva família, amistats i, com no, a les companyes de Rescat que ens recorden que encara queden per alliberar les preses catalanes Marina i Lola.