Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

19 d’ag. 2010

Carta de Victoria Gómez Méndez, presa política dels GRAPO

Estimats companys/as: 

El dimecres passat em va arribar la vostra carta de juny, acompanyada de la notificació que adjunto. Ja veieu, no "consideren convenient" lliurar-me el que m'enviàveu de lectura. "Per mancar de Dipòsit Legal", afegixen. Un eufemisme del que se serveix la censura actual per a prosseguir el seu treball inquisidor (no estaria bé que una "democràcia" hauria censurat "a l'antiga"). Així, tot el qual no és leGAL es converteix en il·legal: idees, partits... i les fulles i articles que m'enviàveu en relació -suposo- amb l'activitat de solidaritat amb els presos i preses polítiques. 

En fi, podria estendre'm més sobre això, més vaig a deixar-lo no vagi ser que resulti igualment "inconvenient" tirar aquesta carta al correu. Així que resumeixo dient que tant a nivell general -l'Estat-, com a nivell particular -aquesta presó- no són els més indicats, precisament, per a donar lliçons del acatament de la seva pròpia legalitat tenint en compte, per a començar, que en el trenta-sis van vulnerar i es irguieron en armes contra la legalitat republicana. Això per no parlar de totes les IL·LEGALITATS que es cometen diàriament contra nosaltres tant dintre com fora de les presons: dispersió, aïllament, lleis d'excepció com la anomenada "de Partits", la "de vaga" i moltes més... 

D'altra banda vaig sabent de vosaltres a través dels amics i companys que m'escriuen o vénen a visitar-me des de Vigo. Comunicar per locutori és cada vegada més difícil, fins i tot per a les famílies, donats els centenars de quilòmetres que ens separen i altres dificultats afegides com les limitacions en el nombre de visitants, la prohibició de comunicar amb ex-presos polítics o els registres humiliants. És la segona condemna que ens imposen. I en el cas de Suso Cela i altres als quals els van aplicar la "Doctrina Parot", el tercer. Sé que els cinc minuts de telèfon no donen per a molt, més si teniu ocasió aquí van dos petons enormes per a ell. 

Quant a mi, segueixo a l'espera dels dos últims judicis que tinc pendents. I ja veurem si són els últims perquè Gema Rodríguez ja va acabar la campanya i jornades de judicis i fa poc li van obrir dos nous sumaris. De moment tinc 7 anys de condemna per la "moralitat" del judici de l'acció contra la Vall dels Caiguts i tres més que segons l'advocat "no conten" ja que em van condemnar el mateix temps que potaba de preventiva (de fet amb la "moralitat" va venir un Acte de "immediata posada en llibertat") i per la recent "moralitat" del Constitucional aquest mateix temps de presó preventiva compte per a la condemna per l'acció de la Vall dels Caiguts. El que s'ha dit: 7 anys i molt honor! Fa anys, molts anys que aquest infame monument hauria d'haver desaparegut. 

Us deixo. Petons per  tothom. 
Julio 2010. 
 
Vitoria Gómez Méndez
Presa Política de los GRAPO
Prisión de Madrid I (Meco Mujeres)
28805 ALCALÁ DE HENARES (Madrid)