Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

27 d’ag. 2010

El brindis per les preses esdevé una protesta silenciosa

Un minut i mig de silenci, pancartes contra la censura i cançons de protesta va ser el que va fer servir l'Assemblea del Barri de Sants per condemnar la prohibició al brindis per les preses que celebra cada any d'ençà de 1994.

La zona on s'havia de celebrar el brindis per les preses estava farcida de mossos d'esquadra amb uniforme per anul·lar qualsevol vulneració de la mesura ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional espanyola.

Així, no brindar per cap persona empresonada per motius polítics, però els concentrats van fer notar el seu malestar i rebuig amb un minut i mig de silenci que va precedir tres cançons. En concret, va sonar "Silenci", de Lluís Llach; "La presó de Lleida", una cançó popular catalana del segle XVIII i "Què volen aquesta gent?", de Maria del Mar Bonet. Després es va iniciar el concert  programat amb Marco Fonktana, Cardova i The Kubla. 
 
Per altra banda, en comptes de cartells i pancartes anunciant un brindis dedicat a totes les preses polítiques del món, l'Assemblea del Barri de Sants ha penjat cartells amb una cara amb la boca tapada com símbol de la censura i a la manca de llibertat d'expressió.

Font: http://www.llibertat.cat/