Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

25 d’ag. 2010

Eudald Calvo, militant independentista, detingut ahir a Mataró

Els Mossos d´Esquadra s’han presentat a casa seva ahir al matí requerint-lo urgentment a la comissaria on hi ha anat acompanyat d’un familiar. Des d’aquell moment, i sense donar cap mena d’informació ha quedat detingut a l’espera de declarar fet que s’ha produit a les quatre de la tarda.

Avui al matí, els Mossos d´Esquadra han traslladat l’Eudald fins als jutjats a on ha declarart davant del jutge. Sense conéixer encara per quins fets ha estat detingut, l’Eudald s’enfrontaria a càrrecs com els d’associació il·lícita, sempre segons els Mossos d´Esquadra. Aquesta acusació, que pot arribar a comportar penes d’anys de presó, normalment ha d’anar reforçada per la incriminació d’alguna altre persona per consolidar la tesi de l’associació de persones. És per això que, fent una crida a la solidaritat cap a l’Eudald, Alerta Solidària expressa la seva preocupació per l’amenaça de detenció incerta cap a altres companys.

La família Calvo, possible associació il·lícita?

A manca de concretar acusacions, els mossos van saber ajustar molt bé la punteria durant la càrrega que van protagonitzar ahir a les portes de la comissaria. Entre una desena de ferits, el pare de l’Eudald va rebre de valent i el germà, l’Adrià, va quedar detingut. A quarts de tres de la matinada, l’Adrià ha quedat en llibertat amb càrrecs de desordres públics i agressió a l’autoritat.

 
Del tot indignats, familiars i amics de l’Eudald i l’Adrià van desconvocar la concentració fins a la que reprendrà la mobilització avui a les 10 del matí devant els jutjats de Mataró.

A un quart de dotze del matí sortia dels jutjats, enmig d’aplaudiments, Eudald Calvo. El jutjat d’instrucció núm. 4 de Mataró ha prés declaració i remet ara tot l’expedient al jutjat instructor de Cerdanyola. El company d’Argentona ha agraït totes les mostres de suport i assegura que seguirà endavant amb el seu compromís amb la llibertat nacional i social dels Països Catalans.

Els càrrecs anunciats ahir pels Mossos d´Esquadra han estat ratificats destacant el delicte d’associació il·lícita, càrrec que pot comportar de 6 a 12 anys de presó. La pressumpta investigació tindria relació amb la participació de l’Eudald en les mobilitzacions per aturar el pla de privatització de l’ensenyament superior, conegut com pla Bolonya i, també, amb una acció que acabà amb la detenció de l’Eudald en protestar per l’elevat preu del transport públic a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat a Bellaterra.