Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

25 d’ag. 2010

L'AN prohibeix el brindis per les preses de les Festes de Sants

L'Audiència Nacional espanyola ha prohibit el brindis per les preses de la Festa Major Alternativa de Sants a Barcelona que s'havia de celebrar dijous. Només una setmana després del setge gracienc, L'Audiència Nacional vol impedir el que considera "un acte d'enaltiment del terrorisme". El brindis mai s'ha dedicat als condemnats d'ETA, sinó a tots els presos polítics.
 
El magistrat Eloy Velasco ha demanat als cossos policials que impedeixin l'acte, que estava previst pel dia 26 d'agost a les deu del vespre. Aquest acte es fa cada any des del 1997. 

En la seva interlocutòria, el jutge diu que l'acte de dijous és "semblant" al de dissabte, simplement canviant el dia i el lloc, i que, "convocat en un context festiu, pretén servir exclusivament per homenatjar la trajectòria de presos etarres, aprofitant l'afluència de públic" i "sense més finalitat que aglutinar els integrants d'ETA amb els seus afins i simpatitzants en els objectius que pretenen amb l'ús de la violència al marge dels marcs democràtics". 
 
El jutge Velasco aprofita els arguments que el seu company Pablo Ruz va utilitzar per prohibir l'acte de Gràcia per fer el mateix amb el de Sants. No obstant això, mentre que en l'acte de Gràcia s'havia organitzat per donar la benvinguda a Laura Riera, el brindis de Sants es fa cada any en homenatge a tots els presos polítics. 

La interlocutòria assegura que en el brindis de Sants es pot produir l'enaltiment del terrorisme com en altres "actes que per la seva coincidència i estratègia, en el curs de les festes i per la vinculació al Moviment d'Alliberament Nacional Basc dels seus convocants, no tenen altre intenció que la indicada". 

Si en el cas de Gràcia l'acusació es va basar en la "publicitació" de l'acte a través de portals d'Internet com Llibertat.cat, en aquest cas es basen en l'aparició pública de cartells anunciant el brindis. L'Ajuntament de Barcelona ja ha anunciat la seva col·laboració amb la justícia i la policia. 

L'Assemblea del Barri de Sants, organitzadora de les Festes Alternatives de Sants on s'inclou el brindis, està formada per diverses entitats de la zona, com associacions de veïns, cooperatives de consum, entitats juvenils o els Castellers de Sants. 

"Homenatge etarra"

Eloy Velasco ha decidit prohibir l'acte atenent, com en el cas de Gràcia, a la petició que li ha fet arribar la fiscalia de l’Audiència Nacional. El cas és que tant la fiscalia, i amb aquesta tots els mitjans de comunicació del règim, basant-se en el fet que el brindis de Sants és un nou homenatge a Laura Riera i a les preses Dolors López i Marina Bernadó, per poder acusar-lo així d'acte "etarra". Tanmateix, tal com s'ha encarregat de desmentir l'Assemblea del Barri de Sants, el brindis per les preses que organitzen cada any des del 1997 vol ser un gest cap a totes les preses i presos polítics i socials del món.