Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

23 d’ag. 2010

Una benvinguda popular rep a Gràcia els detinguts ahir

Convocada per la Coordinadora de Festes Populars (CFP) i Alerta Solidària, una nova concentració amb 150 persones ha pres la plaça de la Vila de Gràcia, envoltada aquest cop per periodistes i no per policies, fet que ha permès que aquesta es realitzés en absoluta normalitat.

Per unes festes tranquil·les i populars

La CFP ha llegit un breu manifest on descriuen els darrers anys de lluites socials en les que s’han evidenciat el tracte discriminatori que patim tot sovint. Així, s’ha remarcat la permissivitat que rep la Llibreria Europa en contraposició de les restriccions a la llibertat d’expressió i les mostres de criminalització patides aquests dies entorn de l’acte de benvinguda a la Laura Riera. La CFP ha denunciat l’actuació policial com a única responsable de les càrregues i de les persones ferides. Ha reclamat l’arxivament immediat de les causes obertes contra les persones ahir detingudes i ha anunciat que seguirà treballant, com des de fa anys, per donar una oportunitat dins les festes de Gràcia a l’espai lúdic no hiper-mercantilitzat i controlat políticament per l’Ajuntament a cop de talonari.

Benvinguda al Martí, al Pau i al Ciro

Els tres detinguts d’ahir han estat objecte d’aplaudiments en arribar a la plaça, destacant el cas del Martí, portaveu de la CFP que havia estat amenaçat amb ser traslladat a l’Audiència Nacional. 

Alerta Solidària no baixa la guàrdia

A l’espera del que pugui decidir en les properes hores l’Audiència Nacional, el portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha situat en l’absurd la detenció d’en Martí Humet, membre de l’Assemblea de Joves de Gràcia i del Seminari d’Economia Crítica Taifa. Com hem remarcat des del moment de la detenció, no hi pot haver delicte contra la persona que pretenia llegir un comunicat on es comunicava la suspensió dels actes prohibits per l’Audiència Nacional.

Alerta Solidària ha anunciat que estem estudiant la possibilitat de querellar-nos contra el responsable del dispositiu policial per coacció a la llibertat d’expressió i detenció il·legal. Aquest va ser qui va ser informat de la intenció de la CFP de llegir el manifest on s’anunciava la fi de tot acte de suport a la Laura Riera. Malgrat això, va decidir donar l’ordre d’irrompre a l’escenari i detenir en Martí, provocant la reacció de les persones que no havien pogut entrar a la plaça i que van iniciar una marxa per la llibertat d’expressió i exigint la dissolució de l’Audiència Nacional.

Cal seguir atentes en les properes hores a la resposta del tribunal d’excepció de Madrid i a l’evolució del cas que conté les acusacions contra els altres dos detinguts per delictes de desordres públics, desobediència i resistència a l’autoritat.