Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

30 d’ag. 2010

XXX aniversari de l'assassinat d'Abelardo Collazo Araújo (IV)

Comunicat dels Grups de Resistència Antifeixista Primer d'Octubre (setembre de 1980)
 
Abelardo Collazo Arauxo, dirigent de la nostra Organització, va ser massacrat a tirs i rematat a terra per pistolers de la policia política a Madrid el passat 29 d'agost. En la mateixa emboscada, el militant dels GRAPO, Xosé Luís González va ser també massacrat i deixat dessagnar durant més d'una hora mentre era interrogat per la sinistra Brigada Operativa.

La lluita contra l'odiat règim feixista que impera al nostre país continuarà després d'aquests covards assassinats amb nous alens. Són innombrables els crims comesos contra els pobles d'Espanya i, sobretot, en les persones dels seus elements més avançats, en la carn de qui es rebel·la contra el terror d'Estat, amb el qual tracten d'ofegar i sang tot brot de protesta popular. La feroç repressió contra els nostres pobles no va fer més que augmentar ens últims anys i enfront d'aquesta va créixer també la resistència popular en les seves més diverses formes, des de la més avançada de la guerrilla revolucionària fins a tot tipus de mobilizacións de les masses, vagues i enfrontaments amb les forces repressivas per sectors cada vegada més amplis de la població.

Les causa que van motivar el naixement dels GRAPO no van desaparèixer, sinó que es van agreujar constantment, per la qual cosa els continus crims del feixisme animaran encara més les nostres operacions mentre que nous lluitadors s'incorporen a les files de la guerrilla popular.

La nostra Organització, després d'una necessària etapa de enfortiment i preparació, en la qual s'han dut a terme nombroses accions per posar de nou en peu la nostra infraestrutura, vital per a la continuació de la lluita, va emprendre la realització d'acció defensives tendents al enfortiment i suport del moviment de masses i a contestar, en la mesura de les nostres forces, els crims del govern amb la execución de destacats elements de les forces repressives i altres operacions militars.

El passat 29 de juliol, en resposta a l'agreujament de les condicions en les quals es mantenen als presos polítics, va ser atacat el vehicle en el qual viatjava el general feixista Criado. Aquesta acció va mostrar la impotència de la policia que, malgrat el desplegament d'efectius i als nombrosos controls als carrers, no va poder impedir l'acció guerrillera, enfonsant-se la seva demostració de força davant del poble de Madrid.

El dia 2 de setembre, després de l'assassinat per la policia d'Abelardo i el tiroteig i detenció de Xosé Luís, el comando “Abelardo Collazo” va executar a Barcelona al general de l'exèrcit feixista Enrique Briz Armengol.

En tant subsisteixi la repressió contra els treballadors, al mateix temps que empitjoren dia a dia les seves condicions de vida, en tant continuïn les tortures a les comissàries i els intents d'aniquilació dels presos polítics en els presons d'extermini, mentre romangui el sistema de poder feixista dels monopolis, la nostra Organització continuarà la seva activitat fins a aconseguir tots els seus objectius.

Visca la República Popular!
Vencerem!

G.R.A.P.O.