Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

31 d’ag. 2010

XXX aniversari de l'assassinat d'Abelardo Collazo Araújo (V)

Vaga General i Manifestació a Vigo l'1 de setembre de 1980 contra l'assassinat d'Abelardo Collazo

L'Asemblea para Ceibar aos Presos Políticos Galegos convoquem a la vaga general per al dilluns 1 de setembre, i també per a aquest mateix dia Manifestació a les 8 de la tarda en el Escalextric.

El 29 d'agost, a les 9 de la nit, va ser vilment assassinat el dirigent obrer revolucionari Abelardo Collazo Arauxo i greument ferit el company Xosé Luís Fernández González (veí de Sárdoma).

En una emboscada premeditada, la policia assassina els van disprar per l´esquena  de aquests dos lluitadors antifeixistes. Xosé Luís està internat en Llana Paz amb una bala a la columna vertebral. 

Abelardo, obrer revolucionari de la Construcció, era àmplament conegut pels treballadors gallecs, com un home totalment lliurat a la causa obrera. Des de ben mosso va sentir en la seva pròpia carn la salvatge explotació del capitalisme, treballant des dels 11 anys a la construcció. L'any 71 va ser acomiadat en la vaga de la construcció de TERMAC (Coia). En aquests moments Abelardo deixa la seva militància al PCE i a CCOO per la seva línia traïdora i de conciliació amb el feixisme. Després, ell i altres obrers revolucionaris formen l'Organització Marxista-Leninista de Galiza, que amb altres organitzacions treballa per la reconstrucció del Partit Comunista, i neix el Partit Comunista d'Espanya (reconstituít).

Per les seves condicions de líder obrer, la patronal intenta comprar-lo i al no aconseguir-ho passa a les llistes negres, negant-li el treball. A partir de llavors ha de treballar a les contractes del metall (BARRERAS, VULCANO...) estant sempre en les primera línia del combat, participant en assemblees i manifestacions. Va estar al capdavant de les vagues del 72 dirigint l'organització proletària Organització Obrera, OO.

L'arrel dels assassinats del 27 de setembre Abelardo decideix agafar les armes i amb altres revolucionaris dóna naixement al Grups de Resistència Antifeixista Primer d'Octubre (GRAPO).

Va ser pres per el segrest d'Oriol i Villaescusa en el qual es demanava la llibertat dels presos polítics. Es va evadir de les presons feixistes per prosseguir la lluita per la llibertat de tot el poble treballador.

En la seva trajectòria de lluita va ser sempre un exemple de generós lliurament, bastant-li el tenir consciència de la miserable situació del poble treballador per combatre amb les armes a la mà contra l'explotació i l'opressió del feixisme.

Mes es confonen els que canten victòria. Es confonen els que creuen que amb el seu assassinat derroten les seves concepcions revolucionàries; podran assassinar al guerriller, mes el que no podran matar són les idees per les quals va morir, perquè la seva sang és llavor de nous revolucionaris, que seguiran el seu exemple fins a la victòria del poble treballador.

L´Asemblea para Ceibar aos Presos Politicos Galegos convoca a tots els demòcrates i antifeixistes del poble a la vaga general el dilluns dia 1 de setembre i a la manifestació en el Escatextric a les 8 de la tarda.

Contra l'assassinat d'Abelardo Collazo!
Contra els assassinats i la repressió feixista!
Mobilització obrera i Popular!
Endavant el Moviment Popular de Resistència Antifeixista!
Tots a la vaga, que ningú treballi l'1 de Setembre!

Asemblea para Ceibar aos Presos Políticos Galegos (ACPG)