Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

10 de set. 2010

L'Audiència Nacional prohibeix la manifestació de la Diada per la llibertat de les preses

Seguint amb la politica de prohibicio d´actes d´homenatge o benvinguda a presos i preses politiques catalanes, l´Audiencia Nacional espanyola ha proibit la tradicional manifestacio que se celebra cada any a Barcelona coincidint amb la Diada Nacional per tal de demanar la llibertat dels presos i preses politiques catalanes.

El jutge de l'òrgan, Ismael Moreno, creu que l'acte podria suposar un delicte d'enaltiment del terrorisme. La concentració, convocada pel col·lectiu de suport a presos i preses polítiques Rescat, estava prevista per a demà a la una del migdia al passeig del Born de Barcelona.

Novament, ha estat la fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola qui va demanar a l'alt tribunal que investigués l'acte. En la interlocutòria, Moreno argumenta que la prohibició s'ha fet efectiva per evitar "l'alteració de la pau social". El magistrat insta els cossos policials espanyol i català a impedir la celebració d'aquest acte.

El passat mes d'agost, l'Audiència Nacional ja va prohibir l'acte de benvinguda a Laura Riera, alliberada després de nou anys a la presó, que s'havia de dur a terme en el marc de les Festes de Gràcia, així com el brindis per les preses que se celebra cada any a les Festes Alternatives de Sants. A Gràcia, els Mossos d'Esquadra van impedir la lectura d'un comunicat de desconvocatòria de l'acte, cosa que va donar com a resultat un detingut.