Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

23 de set. 2010

Laureano Ortega, pres polític dels GRAPO, sofreix un infart de cor a la presó de Puerto I (Cadis), a 1100 km de la seva terra

Laureano Ortega Ortega, pres polític basc militant dels GRAPO, ha sofert aquest matí 22 setembre un infart de miocardi. Es troba greu però estable a l'hospital de Cadis.

Laureano Ortega, pres polític natural i veí de Portugalete (Bizkaia), de 50 anys d'edat i pres polític des de fa 18 anys consecutius (va estar pres en altres 3 ocasions per període d'altres 3 anys), ha sofert avui un infart de miocardi a la presó de Puerto Santa María I (Cadis), durant el esmorzar, i ha estat ingressat amb caràcter molt greu però estable a l'hospital de Cadis. La família no compta amb cap altra informació (a les 18.30 del dimecres 22), per la qual cosa estem a l'espera de rebre per part dels seus captors, II.PP.

El fet que Laureano estigui pres a 1.100 quilòmetres de la seva terra està dificultant terriblement les notícies sobre el seu veritable estat, ja que la presó remet a la seva situació de pres FIES per a no informar.

Laureano, nascut el 7 de febrer de 1960, ja va estar pres en diverses ocasions durant els primers anys 80. Després va passar a la clandestinitat i va ser detingut al desembre de 1992, brutalment torturat i empresonat, sempre en règim de dispersió i aïllament.

Ha desenvolupat diverses vagues de fam, i des de fa 10 anys es troba pres en el "sud del sud". Les visites de la seva família s'han de donar cada mes per motius econòmics i de viatges (almenys de 2 dies i mig a 3 per poder desenvolupar una visita de 40 minuts a través dels vidres). La seva família va tenir problemes el passat mes de juny en intentar ser vexats amb escorcolls durant el desenvolupament d'una visita, sofrint-los la seva amatxu Milagros, de 80 anys d'edat.

La germana de Laureano, ha trucat per telèfon en la nit del 22, a la presó de Puerto Santa María I (Cadis), per recaptar informació sobre l'estat de salut de Laureano. L'han denegat una altra informació més àmplia al lacònic "esta estable", i la insten a que "llame mañana".

La tortura té mil cares. Una família, a més de mil cent quilòmetres d'on el seu familiar compleix condemna, ha d'esperar notícies durant hores, o agafar precipitadament el cotxe, per conèixer com està el seu fill, germà...

No cal que t'intentin violar, ni aplicar els elèctrodes, impedir que agafis el son, o que t'apallissin sense control i t'amenacin amb detenir als teus més estimats familiars...

El silenci, en determinats casos, s'afegeix a la llarga llista de mètodes de tortura; i a més, es transmet a qui s'apropa a aquests familiars i amics interessant-se pel seu familiar i també amic.

En poc temps se'ns han anat, ens els han arrabassat, José Ortín Martínez "Rafa", mort a la presó de Fontcalent d'un atac al cor; Enrique Alvárez Abalde i Iñaki Kuadra Etxeandia, expressos del PCE(r) i GRAPO, respectivament, amb malalties incurables contretes a les presons.

Cal trucar de forma incessant a la presó de Puerto I, exigint informació veraç i àmplia de l'estat de salut de Laureano.

Cal exigir a aquestes autoritats carceràries un tracte mèdic correcte, professional per a Laureano.

I sobretot, hem d'exigir l'Amnistia.

PRISIÓN DE PUERTO DE SANTA MARÍA I, a.c. 555, 11500 Puerto de Santa María (Cádiz), teléfono 956549211