Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

9 de set. 2010

Notes biogràfiques de Manuel Pérez Martinez, “Arenas”

Manuel Pérez Martínez, “Arenas”, neix en 1944 en el si d'una família obrera de Melilla. Als anys cinquanta es trasllada amb tota la família al barri del Pozo del Tio Raimundo a Madrid. Allí aprèn l'ofici de guixaire.

Ens primers anys setanta i després de la seva primera sortida de presó per “associació il·lícita”, s´incorpora a l'Organització de Marxistes Leninistes d'Espanya (OMLE). Durant aquest període, Arenas dedica tots els seus esforços a la reconstrucció d'un veritable Partit Comunista.

L'any 77, dos anys després del I Congrés del PCE(r), es confirma la línia de resistència enfront de la reforma monàrquica del Règim. Mesos després tot el Comitè Central del Partit és detingut a Benidorm amb “Arenas” al capdavant.

Ja en la preso , Manuel s'havia esforçat en la formació de veritables quadres comunistes. Per mantenir la vida en comuna de tot el col·lectiu, els presos polítics hauran de realitzar múltiples protestes, vagues de fam, etc.

Després de la seva sortida de la preso en 1984, “Arenas” es reincorpora a la clandestinitat. Des de l´exili a França, Manuel dirigeix el PCE(r) durant quinze anys més. Est el “delicte” pel que els jutges francesos, seguint el dictat de les autoritats espanyoles, va ser empresonat a finals de l´any 2000. Allí és condemnat a vuit anys de presó.

Durant el seu estada a les presons franceses, Manuel emmalalteix de cataractes, la qual cosa practicamente li impedeix llegir i escriure, les seves aficions favorites. Condicionat per el seu delicat estat de salut i com a forma de esquerdar l'aïllament de la preso, Manuel comença a experimentar amb el lapis, comença a dibuixar.

Extraditat a Espanya en 2007, Manuel Pérez Martínez es troba actualment encarcerado i aïllat a una galeria de la preso d'Alcalá Meco. Separat dels seus camarades i d'altres presos polítics, porta anys reivindicant el dret a ser operat de la vista.

Absolt en nombrosos judicis, “Arenas” va ser condemnat pel Tribunal Suprem a set anys de presó per “no intervenir” per aconseguir l'alliberament d'un empresari segrestat pels GRAPO. Una sentència esperpèntica que va evitar in extremis que l'Audiència Nacional el posés en llibertat sense càrrecs.

Properament l'editorial de llibres marxistes-leninistes "Templando el Acero" publicarà "Sobre la crisis y el derrumbe del sistema capitalista", un dels nombrosos assajos polítics de Manuel Pérez. Comandes i informació sobre l'Editorial: http://librosml.blogspot.com/