Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de set. 2010

Rescat porta al Fossar la reivindicació de la llibertat de les preses polítiques

Malgrat que, a iniciativa dels Mossos d'Esquadra, l'Audiència Nacional espanyola havia prohibit la manifestació que cada any se celebra a Barcelona per la llibertats dels presos i les preses polítiques, l'organització Rescat va visibilitzar al Fossar de les Moreres la seva reivindicació durant la Diada.

A l'hora que hauria d'haver convocat la manifestació prohibida, desenes de persones situades dins del Fossar van alçar cartells de l'organització amb les fotografies de la Marina i la Lola, les dues catalanes que continuen empresonades per la seva vinculació amb l'organització armada basca. Els cartells recordaven que, tot i que aquest estiu han estat alliberades tres persones que estaven empresonades també per aquest motiu polític, encara queden elles dues a la presó. Les persones que alçaven cartells van cridar consignes a favor d'una resolució política al conflicte basc.

D'aquesta manera, els manifestants van esquivar l'intent de silenciar aquesta reivindicació.

També, talment com fa tres anys a Girona, ahir al finalitzar la manifestació de l'Esquerra Independentista a Barcelona en motiu de la Diada dues persones amb les cares tapades van cremar una fotografia del rei espanyol.

La crema del retrat reial fa tres anys va suposar la detenció de dos gironins i va encendre una guspira de respondre que es va estendre per tots els Països Catalans i que va comportar la imputació de desenes de catalanes i catalans per ultratge a la monarquia.

A més de cremar el retrat del rei, un altre grup de persones amb la cara tapada va cremar una bandera espanyola i una de francesa al final de l'acte amb què l'Esquerra Independentista va cloure la manifestació de la Barcelona.