Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

5 d’oct. 2010

27-S Dia del Lluitador Caigut

Intervenció d'un company del SRI de Galiza al cementiri de Vigo el 27 de setembre, davant la tomba de Xoxe Humberto Baena (Traduït del gallec)

En aquest 35 aniversari davant dels assassinats dels 5 antifeixistes

Els Comitès per un SRI volem manifestar el seu homanaje a Baena, Txiki, Bravo, Sanz i Otaegi. I a tots i totes els que van lluitar per una societat més justa sense explotadors ni opressors. Per aquest motiu el SRI declarem el 27 de setembre com a dia del lluitador caigut.

Les paraules que us transmetem podíem titular-les com: "El temps posa a cadascun en el seu lloc"

La primera qüestió que volem manifestar és que amb la projecció del documental sobre els afusellaments, queda clar sense lloc a dubte alguna, que, el botxí Franco al costat dels seus hereus volien aniquilar, aixafar, el més mínim brot de rebel·lia, doncs va quedar demostrat que eren innocents: davant les proves que no hi havia, i davant els testimonis. Però els feixistes volien sang,de manera freda i calculada per ficar terror. Sí no és per això, para què els van afusellar?. Abans era: sense proves, sense testimonis, càstig i punt. Ara és: per seguretat t'acuso de “pertinença” i “tot és terrorisme”, van canviar les paraules, no el seu significat, REPRESSIÓ I MÉS REPRESSIÓ.

Amb la democràcia van aplicar la llei de fugides renovada, i diuen: que en un enfrontament amb la policia va morir tal revolucionari... això com bé sabeu l'hi van aplicar entre uns altres a Abelardo Collazo, que en aquest 29 d'agost passat va ser el 30 aniversari del seu assassinat. Abelardo com bé sabeu va ser fundador i dirigent dels GRAPO. Però també fundador i dirigent de Organizacion Obreira als anys 70, aquí a Vigo. Ve això al cas absolutament, doncs estem convocats a una suposada vaga general.

I el temps torna a ser jutge. I important no perdre la memòria de classe, doncs la auténtificada Vaga General Revolucionària de 1972 va ser causada per la traïció dels quals ara ens criden a aquesta vaga patètica i pactada. Per cert, la vaga del 72 va tenir data d'inici però no de caducitat. I qui la va dur a terme al costat de tots els obrers de les fabriques de Vigo? va ser Organizacion Obreira, per la readmissió dels acomiadats, per l'amnistia i “a baix el règim feixista”. Vigo durant els 15 dies que va durar la vaga va ser una autentica insurrecció de guerrilla urbana, la “Comissió de l'Estaca” va ser practicada contra tots els esquirols i explotadors i també va viure molta solidaritat del poble. Això és una vaga general que mereix tal nom de manera seriosa; l'altre és crear impotència i desmobilització.

Però no queda aquí la cosa, de forma última aquestes màfies sindicals s'estan caracteritzant per una frase molt il·lustradora: "això se'ns va de les mans" estan referint-se a les lluites que s´estan fent portades pels treballadors, davant l'ofensiva explotadora del govern al costat de la patronal, i que les polítiques dels  llepaculs dels sindicats tracten de pactar i empassar, i d'on els obrers trenquen amb ells: practicant mètodes de lluita i organització radicals contra la legalitat vigent, sobre la base de les assemblees i fora de tot control dels sindicats, i clar, això els causa veritable pànic. D'aquí, la frasecilla “això se'ns va de les mans”.

Ja per acabar aquestes breus paraules, deixem aquest aspecte últim, però no per això menys important, tot el contrari. I més, en aquest punt: El temps posa a cadascun en el seu lloc.

La Llei Integral de Víctimes del Terrorisme aprovada pel parlament de l'Estat monàrquic espanyol és una patacada a la memòria històrica. No obstant això, considerem que el seu fil tallant està dirigit al fet que totes les lluites de la humanitat treballadora, com un dret universal i irrenunciable que són i en particular aquí a l'Estat espanyol a partir de l'1 de gener de 1960, “va ser i és terrorisme”. Diuen: tots i totes som terroristes i l'única legitimitat és la de la seva santa democràcia monàrquica i feixista. A això com li anomenem? Com els denunciem? Anem a combregar amb aquestes rodes de molí?

Està molt clar, i no és un problema de “tirs”, sinó d'empassar o no empassar amb la seva constitució i les seves lleis, companys i companyes. GRÀCIES A TOTS I TOTES

GLÒRIA ETERNA A TOTS ELS LLUITADORS!
PER L'AMNISTIA TOTAL!
VISCA LA REPÚBLICA POPULAR I EL SOCIALISME!

VISCA EL COMUNISME!