Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

22 d’oct. 2010

Carta de la presa política comunista Iolanda Fernández. Sobre els "mòduls de respecte"

"La justícia és el nom que la burgesia ha donat a tota la seva baixesa i pobredumbre moral"
Valéry Larbaud

8 octubre 2010
Molt bones xentiña!

Aquesta vegada vaig a enrotllar-me poc, només volia confirmar l'arribada de les últimes trameses. Va arribar (més o menys) tant la recopilació de la pàgina del comitè de solidariedade com a comunicats a compte de la vaga general organitzada pels sindicats ven-obrers. I quan va arribar tot, després de llegir-ho, l'hi vaig enviar a les compas d'Àvila tal com quedem que faria. Pel que sembla, hi ha alguns companys que estan tenint els seus més i els seus menys a l'hora de rebre els vostres enviaments; en canvi si aquests van per correu intern de presó a presó els arriben(...). Així que els que sí els rebem, hauríem d'enviar-los als que tenen aquest problema amb els enviaments del carrer (...).

D'altra banda, poc que explicar. Per aquí tot continua tranquil a l'espera de possibles canvis. Com en tantes altres presons, pretenen convertir aquest Mòdul el qual denominen “Mòdul de respecte” [ver nota] i encara que veig difícil que ho aconsegueixin, la qual cosa és segur és que l'experiment portarà amb si uns quants canvis i pocs seran tan bons com prometen. A canvi d'unes comoditats secundàries, imposaran una disciplina gairebé casernària... Almenys això és el que passa al Mòdul d'Homes que ja funciona en aquesta presó... ja us explicaré com va el tema.

I ara sí que ja m'acomiado. Cuideu-vos molt i a seguir endavant amb el mateix ànim. Biquiños.
 
[nota]
En els anomenats “Mòduls de respecte" del que es tracta és que els propis presos facin el treball dels carcellers. Organitzats per grups i tasques, els presos s'ocuparien de mantenir el “bon funcionament del Centre”: neteja, ordre, disciplina, etc. Al capdavant dels grups de treball es designaria a un “intern responsable” la missió del qual és denunciar i proposar sancions per a la resta de presos. Un sistema molt semblat a l'engegat als antics camps de presoners i presons de les dictadures feixistes. Ja funcionen en moltes presons espanyoles. Els presos de confiança es converteixen en els vigilants per als carcellers [Nota del SRI].
 
Iolanda Fernández CaparrósPresa política del PCE(r)
Prisión de Zuera
50800 Zaragoza