Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

11 d’oct. 2010

Carta de Lucio García Blanco, militant del PCE(r) a Herrera de la Mancha

4 Octubre 2010:

… “per aquestes terres manxegues seguim satisfent torts per la senda del Quixot, amb l'ànim al maxim i bé de salut, encara que en el meu cas, no falti alguna petita xacra. Porto un any amb molèsties a les cames i el lumbago, i fa uns dies que em van treure per fer-me una ressonància, de la qual encara no m'han donat resultats. Em diuen que pot ser artrosis, però jo crec que a més pot ser alguna cosa del múscul o els lligaments. Així i tot, em trobo bastant bé, i per cuidar-me, segueixo castigant el gimnàs dues vegades per setmana i córrer de tant en tant pel pati.

… Quant a aquesta pressió general que es ve duent a terme contra les i els presos polítics, aquí ho hem notat molt en quant al correu, ja que, ens estan retenint un munt de correspondència. Cartes de Suso Cela, de solidaris de València, de Ciete Calcerrada... En fi, que no paren de molestar i estem bastant cabrejats. Aquí no hem tingut problemes amb els vis a vis, però a moltes altres presons sí n'hi ha. La seva pretensió no és una altra que la de pronunciar el nostre aïllament, però no cal dir que no ens anem a deixar que ens aïllin més del que ja estem, que ja és molt. Per exemple, en aquesta presó ni tan sols ens permeten trucar per telèfon a amics.

… Acabem un estiu realment dur per les defuncions d'Enrique Abalde i d'Iñaki Kuadra, i ara a la tardor ens sorprèn amb l'infart de Laureano Ortega. Per cert, dir-vos que aquí ens arriba regularment el GARA, a través dels companys bascos i també “El Otro País”, per la qual cosa ens hem assabentat bastant ràpid.

A mi particularment no em cap dubte que el de Laureano, amb només 48 anys, té molt a veure amb les brutals tortures que va sofrir en 1992 (també en les detencions anteriors) i pels molts anys de presó que porta damunt. Ja és molt alt el preu que venim pagant per lluitar contra aquest sistema de terror i explotació, però tot això, malament que els pesi, és llavor de socialisme, justícia social i llibertat. La societat que anhelem encara pot trigar a arribar, però arribarà.

Ja tenim en l'horitzó proper el judici-farsa als sis detinguts a Barcelona l'any 2007, suposem que per a final d'any o següents mesos. Fa uns mesos ens van arribar les peticions penals fiscals. A Manolo Arango, Isabel Aparicio i Paco Cela els demanen 12 anys!!! per “pertinença a banda armada i documentació falsa”, a Xurxo García i Israel Clemente, altres 11 anys més els 40 que ja porten ficats. A mi em demanen 23 anys per “pertinença a banda armada, documentació falsa i tinença d'armes i explosius”. D'armes no sé absolutament gens, i als explosius que es refereixen és a una mica de pólvora de 4 petards de fira, de venda comercial.

En fi, que cada vegada tenen més por al PCE(r) i, la crisi d'Estat, se'ls agreuja per moments. És ben significatiu i eloqüent d'això que el poble, i això segons les seves pròpies enquestes, assenyali com el seu tercer problema principal a la pròpia classe política.

… D'altra banda, la “vaga general” econòmica amb la qual pretenien controlar el cabreig real dels treballadors, tampoc els podia sortir pitjor, perquè la gent ha expressat el seu menyspreu per les màfies sindicals i s'ha expressat al marge, i també hem vist al carrer un sector important que està per la lluita radical contra el capitalisme, i d'aquí els més de 100 detinguts.

Vinga macos i maques, rebeu una salutació enorme de Xurxo i meu".

Lucio García Blanco
Militant del PCE(r)
Prisión Herrera de la Mancha
a.c. 77, 13200 Manzanares, Ciudad Real