Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

20 d’oct. 2010

Judici al Gerard de Lleida: fiscalia i Generalitat demanen 480 €

Com un globus que es desinfla, les pretencions repressives dels Mossos d’Esquadra han passat de la petició de presó fins a la pena-multa. 

A l’empara de l’interés del govern municipal de la ciutat, preocupat per l’oposició ciutadana a la reconversió de l’edifici històric del Roser en Parador Nacional, avui hem assistit a un nou capítol d’aquest procés repressiu en el que al principi, havent patit l’agressió d’un mosso d’esquadra, en Gerard va ser detingut i acusat d’atemptar contra l’autoritat.

La pressió popular, en solidaritat amb en Gerard , la voluntat de Lleida per evitar que un edifici, darrer punt de resistència a l’ocupació borbònica, acabi sent un hotelet de luxe dins la “red de Paradores Nacionales” i finalment, el visionat d’un vídeo on es veu clarament que en Gerard no era l’agressor sinó l’agredit ha donat la volta al cas. De petició de presó a una pena-multa de 40 dies amb quota diària de 12 €. O el que és el mateix, 480 euros de multa o bé 20 dies de garjola.

La campanya “Salvem el Roser, Gerard absolució” ha emés una nota on explica el desenvolupament del judici i agraeixen la solidaritat rebuda. Alerta Solidària ens sumem a les mostres de solidaritat tot esperant que la sentència que es publicarà en els propers dies acabi per donar la total absolució pel company represaliat.
 
Nota de la campanya de suport:
 
La fiscalia sol·licita una pena de 40 dies a raó de 12 euros al Gerard, jove agredit i detingut fa dos Diades per defensar el Roser.

Aquesta és doncs, la petició formulada per la fiscalia en el judici de faltes per desobediència que ha tingut lloc avui al jutjat de Lleida.

El jove que fou detingut i agredit durant les protestes contra el projecte de Parador Nacional a l’edifici del Roser de Lleida la Diada del 2008 ha afrontat avui un judici de faltes per desobediència. Els Mossos d’Esquadra, desprès d’haver reduït l’acusació inicial de doble atemptat a l’autoritat i injúries, han acusat el jove de desobediència per intentar agredir la comitiva del PSC.

El Gerard, acompanyat d’una vintena de membres de la campanya de suport, de l’Assemblea de Joves de la ciutat i d'altres col·lectius, que han enganxat cartells demanat l’absolució per tot l’eix comercial de la ciutat, ha tornat a manifestar una vegada més que participava d’una protesta totalment pacífica contra la conversió del Roser en un Parador Nacional i que en cap cas tenia la intenció d’agredir la comitiva de la Paeria. Així mateix ho va declarar el regidor que presidia la comitiva i d'aquesta manera queda recollit en el vídeo editat per la campanya de suport, que compta ja amb més de 22.000 visites.

Finalment, la fiscalia ha demanat una pena multa de 40 dies a raó de 12 euros per dia. Petició a la qual també s’ha sumat l’acusació de la Generalitat. La defensa ha demanat l’absolució del Gerard entenent que el jove no va cometre cap tipus de desobediència i l’única actuació fora de lloc, fou la dels agents dels Mossos d’Esquadra que van agredir el jove i carregar contra tothom qui estava protestant pacíficament. Així ha quedat palès al vídeo visionat en el transcurs del judici i que la defensa ha aportat com a prova principal. D’aquesta manera, el judici ha quedat vist per sentència.

Des de la Campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució” volem agrair totes les mostres de suport i solidaritat rebudes d’arreu del país. A la vegada, volem tornar a de posar de manifest que seguirem demanant l’absolució del nostre company ja que el Gerard ha hagut d’afrontar un judici polític insostenible i injust arran d’unes acusacions immotivades per defensar el Roser, edifici històric de la ciutat; la mateixa defensa que lleidatans i lleidatanes han dut a terme en nombroses ocasions, com les 2.000 persones que es van manifestar fa tres anys, o les 2.500 que van signar en contra del projecte en poc menys d'un trimestre.

Lleida, 19 d’octubre de 2010