Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

8 d’oct. 2010

L'ajuntament de Barcelona vol tancar webs de contrainformació i de col·lectius alternatius

L´Ajuntament de Barcelona va donar a conèixer el passat dilluns la seva intenció de censurar aquelles pàgines web que no segueixin les consignes del regim, com per exemple Kaosenlared, LaHaine, Indymedia BCN, blocs de col.lectius "alternatius", etc. 

Segons fa públic aquest dimecres El País, malgrat que la tercera tinent d’alcalde i responsable de Prevenció de Barcelona, Assumpta Escarp, es va referir explícitament només a Kaos en la red, l'ofensiva repressiva podria afectar no només diversos mitjans de comunicació alternatius, sinó també a qualsevol pàgina que no segueixi les línies del sistema.

D'avant de l'atac anunciat a través d'una emissora privada de gran abast per part d'Escarp, Kaos en la red reitera que "mai ha incitat a cap tipus de violència" i que són "gent de pau". Escarp va acusar -sense proves- el mitjà de fer "apologia de la violència" per haver participat en la difusió d'informació sobre la vaga general, tot referint-se als mitjans crítics en general, tot i que no en va citar cap més. El mitjà lamenta que la campanya de criminalització "no cessa" i admeten que s'esperen "qualsevol cosa" de la "democràcia espanyola".

De la seva banda, Indymedia s'ha volgut justificar afirmant que actua de "mer intermediari" entre les emissores de les notícies de la publicació oberta i els i les lectores. "Indymedia no es pot responsabilitzar d'allò que s'escriu perquè és una publicació oberta on no hi ha filtre previ", explica, tot i que posa de manifest que existeixen uns criteris de moderació que fa temps que s'apliquen i que entre altres censuren l'enaltiment de la violència. Amb tot, reconeix que no ho pot fer immediatament per manca de recursos. 

Segons precisa El País, Escarp demanarà a la Fiscalia que investigui els llocs que incitin a cometre actes violents o informin sobre com organitzar aldarulls. En concret, sobre les pàgines que el 29-S contenien missatges en aquesta línia. En aquest sentit, els serveis jurídics de l'Ajuntament estan ultimant un escrit en el qual es demana la intervenció del fiscal.

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va reblar el clau repressiu mostrant-se partidari de "qualsevol iniciativa que combati els violents" que, al seu parer, aprofiten Internet per "incitar i avalar la violència".

A més, cal remarcar que una de les tasques més importants dels Mossos d'Esquadra, que esmercen tots els mitjans de què disposen per intentar buscar delictes al si dels moviments populars, és rastrejar els mitjans i espais web d'aquests moviments per intentar trobar alguna pista que pugui justificar la comissió de delictes per poder així iniciar una investigació i persecució política. En aquest cas, busquen justificar que a través de determinats espais físics -com el banc ocupat- o virtuals -com Kaos en la red- es van organitzar les actuacions que van derivar en els aldarulls de dimecres passat al centre de Barcelona. Tot això per poder verificar -encara que sigui amb proves inversemblants i surrealistes- que aquestes pàgines inciten a la violència i fer possible així el tancament d'aquests espais.