Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

1 d’oct. 2010

A presó dos dels detinguts durant la vaga

El jutjat d’instrucció núm. 10 de Barcelona ha decidit acceptar la petició de la fiscalia i ha enviat ja aquesta nit dues persones estrangeres a la presó Model de Barcelona.

Eren dues persones, de les 9 que quedaven encara per passar per disposició judicial, que s’enfronten als mateixos càrrecs que la majoria: des de desordres públics, a danys, lesions i atemptat a l’autoritat.

L’advocat que ha practicat l’assitència a un dels dos empresonats ens ha fet saber la seva indignació i sorpresa. Davant la tònica general del dia anterior, on un cop preses les declaracions, quedaven en llibertat amb càrrecs el global de les detingudes, fossin catalanes o estrangeres, ha arribat el canvi de criteri... coincidint amb la visita de membres de la brigada d’informació dels Mossos d’Esquadra al jutjat. Davant d’acusasions idèntiques com les versades sobre altres persones estrangeres, al qui li ticova el torn a primera hora de la tarda ha rebut: la fiscalia ha alegat perill de fuga i el jutge ha dictat presó. De res ha servit informar de l’arrelament social del detingut que està casat amb una catalana, té feina estable i fixa i està a dos mesos de presentar el seu treball per al doctorat. Dit i fet. Presó en espera de poder presentar un recurs (dilluns vinent) i en espera que la follia mediàtica desinfli la histèria reaccionària. A tall d’exemple, La Vanguardia ja remarca en el seu titular que “solo dos de los nueve detenidos ingresán en prisión”.

Un centenar de persones són encara, a quarts de nou del vespre, esperant la sortida de la resta de detingudes. Una mostra més d’humanitat i solidaritat enmig de tanta hipocresia.

Roda de premsa de Alerta Solidària

Aquest migdia Alerta Solidària ha oferit en València una roda de premsa per a parlar sobre la repressió patida la jornada de la vaga general. Aquesta roda de premsa ha tingut lloc als Locals Sindicals de Blasco Ibáñez, on, a més dels mitjans de comunicació, s’han aplegat diverses persones que foren agredides, lesionades i identificades durant les mobilitzacions del dimecres.

La portaveu d’Alerta Solidària ha fet un repàs dels fets més rellevants que caracteritzaren la repressió sistemàtica viscuda especialment als Països Catalans. El balanç presentat compta amb centenars de persones identificades, agredides i lesionades (inclús hospitalitzades) i 71 persones detingudes.
 
A la roda de premsa s’ha parlat el brutal i desproporcionat paper jugat per la Policia Nacional al País Valencià, on hi hagueren nombroses càrregues, identificacions, intimidacions, amenaces i agressions. Aquestes actuacions acabaren amb 6 persones detingudes, 4 a València i 2 a Alacant, desenes de persones ferides (sobretot a causa de les càrregues de Blasco Ibáñez i el carrer Colom) i nombroses identificacions. De totes aquestos fets, s’ha destacat el cas de un militant de l’Esquerra Independentista que fou hospitalitzat amb trencament de clavícula, amb el que va tindre que ser operat el mateix dia.
Moltes de les persones presents han fet una valoració de la repressió viscuda i han mostrat les lesions (colzes trencats, porrades, traus al cap...) tot denunciant la impunitat i el desproporcionat desplegament de la policia.

Finalment des d’Alerta Solidària s’han avaluat les conseqüències polítiques i el paper de la repressió a les mobilitzacions, i s’ha fet especial esment de les informacions aparegudes als mitjans de premsa convencionals, on s’ha criminalitzat, sense cap mena de rigor periodístic i amb total intencionalitat, la lluita obrera del passat dimecres, titllant d’antisistema a tota persona víctima de la repressió, culpabilitzant-la i jutjant-la sense cap tipus de proves.