Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

22 d’oct. 2010

Roda de premsa i properes accions contra les 10 multes contra la solidaritat amb l’Eudald

En els darrers dies, diverses persones han rebut amb sorpresa la comunicació per part de l’Ajuntament de Mataró que un expedient sancionador havia estat obert en contra seva.

RODA DE PREMSA D’AFECTATS I ALERTA SOLIDÀRIA
Dilluns, 25 d’octubre, a les 19h, davant de l’Ajuntament de Mataró

Es tracta d’una multa per infringir l’Ordenança del Civisme de Mataró i per la qual s’exigeix a la persona sancionada l’abonament de 900 €. Un total per tant de 9.000 € que els afectats asseguren que no van ocórrer com l’atestat dels Mossos d’Esquadra descriuen.

Insults contra els agents, agressions contra aquests, alteració de l’ordre públic, molestar el veïnat... fets que els denunciats neguen que ocorreguéssin i que en tot cas, de produirs-se afectació a la via pública fou per la càrrega policial soferta. Els ferits, la dotzena de persones contusionades que anaren cap a l’ambulatori de Mataró aquell mateix vespre i que estudien presentar les corresponents denúncies.

La concentració a la que fa referència la única acta policial de la que emanen totes les multes, va ser la resposta per part de familiars i coneguts a un primer abús de poder: la detenció de l’Eudald Calvo.

La tarda del 24 d’agost, l’Eudald Calvo era detingut dins la comissaria de Mataró. Fins allà s’hi va desplaçar acompanyat dels seu pare perquè així els ho havien requerit els Mossos d’Esquadra. Sense cap mena de sentit, l’Eudald va quedar detingut i aïllat fins a passar l’endemà als jutjats on després de declarar quedava en llibertat. Era de preveure que una persona que es desplaçava voluntàriament fins a la comissaria també ho faria als jutjats per declarar quan fos requerit i per tant, la sorpresa i la indignació dels familiars i amics de l’Eudald va ser majúscula en veure que els Mossos d’Esquadra se’l quedaven per passar la nit a comissaria. Absolutament gratuita, aquesta detenció recorda la que el passat dia 29, dia de vaga general, afectà a 6 veïns més de Mataró que podrien no haurien d’haver estat detinguts un cop se’ls havia requerit la documentació al mig del carrer. Una pràctica per tant abussiva i que comença a ser la tònica a Mataró d’ençà de l’arribada com a responsable de l’Àrea Bàsica Policial de Josep Maria Caballé.

Ara, més d’un mes després d’aquells fets lamentables, algunes de les persones contusionades han rebut de premi la multa de l’Ajuntament de Mataró, sempre obsesionat en carregar contra el col·lectiu Maulets i els moviments socials de la ciutat. La persecució es fa evident en comprovar que cap de les persones sancionades va ser identificada i per tant s’han imputat en base als fitxers polítics il·legals.

Aquest dilluns, davant de l’Ajuntament de Mataró tindrà lloc una roda de premsa en la que els afectats i Alerta Solidària exposaran les primeres accions de protesta.

Serà el dilluns, 25 d’octubre, a les 19 hores davat de l’Ajuntament de Mataró.