Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

5 de nov. 2010

Comunicat del Col.lectiu de Presos del PCE(r) i dels GRAPO

L'objecte d'aquest comunicat és denunciar la campanya d'acarnissament i aniquilació que està duent a terme l'Estat feixista i terrorista espanyol contra el Col.lectiu de Presos del PCE (r) i dels GRAPO. Tot i que aquesta situació no és nova, doncs ja fa molts anys suportem un pla meticulosament dissenyat perquè reneguem de les nostres idees democràtico-revolucionàries i perquè abandonem la nostra justa línia de resistència, en els últims temps aquesta campanya s'ha incrementat de manera significativa en tots els terrenys, començant pel judicial. Si sempre hem denunciat que els judicis celebrats a l'Audiència Nacional són una autèntica farsa, últimament s'ha fet un pas més en aquest sentit amb la celebració de continus muntatges jurídico-policials per empresonar de per vida a Manuel Pérez Martínez, secretari general del PCE (r) o per condemnar a cadena perpètua a altres dirigents comunistes com Juan García Martín. Caldria retrocedir a l'època franquista, en què els tribunals militars aplicaven sense descans les lleis de "repressió de la maçoneria i el comunisme" o les de "bandidatge i terrorisme" per trobar una situació similar en aquest terreny.

Avui, aquests muntatges poden tenir lloc no només gràcies a l'arsenal de lleis repressives, les anomenades "antiterroristes", de les quals s'ha dotat l'Estat, sinó particularment a l'última d'elles, a la feixista llei de partits, especialment dedicada a criminalitzar a les organitzacions de la resistència política, com és el cas del PCE (r), les de solidaritat amb els presos polítics o les de l'esquerra abertzale que al País Basc lluiten perquè es reconegui el seu programa independentista i el dret del poble basc a l'autodeterminació. Tampoc podem oblidar que aquesta llei penja com una espasa sobre el futur d'organitzacions sindicals independents, de joves antifeixistes o de qualsevol altre col.lectiu que es radicalitzi a la calor de la lluita de classes.

Els presos polítics som els ostatges amb què l'Estat pretén fer xantatge al conjunt del moviment de resistència organitzat. Per això va iniciar la seva política de dispersió i d'aïllament, allunyant-nos centenars de km del nostre entorn familiar i mantenint-nos a la majoria en règim d'absolut aïllament. Aquesta criminal política segueix donant voltes de rosca: impedint les nostres comunicacions escrites, dificultant i en alguns casos suprimint les comunicacions amb familiars i amics, imposant humiliants escorcolls als nostres familiars, etc.

La seva set de venjança no sembla tenir límits. No contents amb imposar desenes d'anys de presó, l'Estat feixista espanyol es va treure de la màniga l'anomenada Doctrina Parot, gràcies a la qual un bon nombre de presos polítics que ja havien complert la seva condemna segueixen a la presó. Aquest és el cas de Jaime Simón Quintela que porta més de 25 anys empresonat i a qui se li ha prolongat per 10 anys més. El mateix cal dir del manteniment a la presó dels presos polítics greument malalts, com Paco Cela Seoane, Laureano Ortega Ortega, Carmen Muñoz Martínez, Manuel Arango Rego, Mª José Baños Andujar i alguns altres, l'alliberament immediat dels quals exigim.

Com és lògic, qualsevol pres desitja sortir de presó i nosaltres no som una excepció, però no vam ser empresonats per una qüestió personal, sinó per les nostres idees, i si sortim d'ella serà per defensar les mateixes idees i projectes democràtico-revolucionaris pels quals en el seu moment vam ser empresonats, en cas contrari aquí seguirem.

Per tot això, a partir l'1 de desembre començarem unes jornades de dejuni que, en principi, seran tots els dimarts i divendres, tenint molt present que els companys malalts i els que porten més de vint anys a la presó i han participat en llargues vagues de fam podrien empitjorar el seu ja delicat estat de salut.

-Derogació de la Llei de Partits!

-Alliberament immediat dels presos polítics greument malalts i dels que ja han complert la seva condemna!

-Reunificació de tots els presos del PCE(r) i dels GRAPO en una mateixa presó!

Octubre, 2010