Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

3 de nov. 2010

El feixisme espanyol “erre que erre”, continua intentant involucrar en accions armades al PCE(r)

Crònica del judici surrealista a Manuel Pérez Martínez, "Camarada Arenas"

Els dies 28 i 29 d'octubre ha tingut lloc a l'Audiència Nacional de Madrid un nou judici (i van 13 en 7 anys!!)  contra el secretari general del PCE (r), "Camarada Arenas", acusat de ser el responsable màxim de l'explosió de tres bombes col.locades pels GRAPO al març de 1998 a tres delegacions d'Hisenda de Madrid. Al costat d' Arenas ha estat jutjada per iguals motius la dirigent dels GRAPO Victoria Gómez Méndez. 

El dijous 28 d'octubre va ser una sessió absolutament tediosa, plena de declaracions de pèrits, experts policials en explosius i agents d'intel.ligència de la Guàrdia Civil. Tot referent a qüestions tècniques sobre les 3 explosions. L'advocat de la defensa, en un dels seus torns, va enfocar el principal assumpte sobre el que semblava que ningú volia entrar a sac: que els GRAPO havien col.locat i fet explotar tres bombes a Madrid el març de 1998 eren fets indiscutibles,... però quin tipus de proves existeixen per deixar tan a les clares com ens volen fer creure que Arenas i Victoria tinguin alguna cosa a veure amb aquests fets?

Es va passar llavors per part de la fiscalia i la guàrdia civil a intentar convèncer els desinformats, ignorants i premsa servil que el PCE (r) i els GRAPO "formarien una única organització PCE (r)-GRAPO amb diverses comissions, totes dirigides pel cabdill (sic) Arenas, inclosa la comissió militar. "En vocabulari intern”, segons els assassins de la Guàrdia Civil, el seu àlies en aquest fantasmagòric muntatge seria el de" Pedro ". Després va venir el torn d'intervencions d'Arenas, que va negar tota relació tant amb la col.locació de les bombes com la seva participació en cap tipus de dispositiu, comissió o ens armat, tant d'ell com del PCE (r) i la de Victòria Gómez, que va reconèixer la seva militància en els GRAPO, però la seva no participació en els fets què es jutjaven, la sessió es va tancar i es va reprendre l'endemà, el divendres 29.

Tota l'artilleria fiscal i guàrdia civilesca d'aquest divendres 29 estava dedicada a implicar Arenas (i al PCE(r)) en la direcció dels GRAPO, implicar-lo en absolutament totes les accions armades d'aquesta organització i bolcar milers de folis en organigrames impossibles, inventar comissions organitzatives que mai han existit en la història de més de 35 anys del PCE (r), intentar presentar com el "màxim dirigent" (li van tornar a nomenar-lo com a "cabdill") d'aquesta única organització fantasmal i inexistent "PCE (r) -GRAPO "i per descomptat, fer-li responsable indirecte de l'explosió dels 3 artefactes col·locats i reivindicats pels GRAPO al març de 1998 a Madrid. Per això, el ministeri fiscal ha elevat a última hora una anàlisi al jutge Bermúdez, en què adonant-se que era impossible responsabilitzar Arenas per les proves, realment inconsistents, i per tant indemostrables, ha intentat la quadratura del cercle, i fent referències vagues, indocumentades i que fins i tot han despertat rialles entre l'ampli públic assistent al judici, ha començat a parlar sobre el cas de la República Democràtica Alemanya (RDA) i el seu sistema de defensa al mur de Berlín. Així com de l'existència en el Partit Comunista de la Xina d'una comissió militar, del paper militar que Trosky va exercir en la revolució soviètica en 1918 ... En fi, el públic assistent rient, Arenas cridant l'atenció al fiscal per haver-se referit a ell de nou com "cabdill" i per fi, el torn de la defensa d'Arenas i Victòria. Tot plegat lamentable.

La intervenció del lletrat, Juan Manuel Olarieta ha deixat a la sala les coses bastant més claretes: 
-Segons el mateix Tribunal Suprem "Pedro" no és Arenas, de manera que diversos centenars de folis de l'acusació fiscal queden en paper mullat i inservible.
-Tant Arenas com Victoria, en la data d'actuacions es trobaven comprovadament a París, a 1.300 km de Madrid.
-Les "proves" que les diverses policies (francesa, nacional i GC) han presentat, en cap cas demostrarien la intervenció ni directament ni indirecta de Arenas i Gómez en els fets jutjats.
-A la legislació espanyola no hi ha reglamentació comparativa als fets narrats pel fiscal sobre la RDA, la Xina ...(una llàstima)
-Tota la connexió del judici, com dels anteriors soferts per Arenas, tenen l'única finalitat de relacionar al PCE(r) amb el desenvolupament de la lluita armada, cosa que en més de 30 anys de judicis i investigacions policials no s'ha pogut demostrar amb fets fefaents i jurídics.
-Els autors materials de la col.locació de les bombes dels GRAPO a les 3 delegacions d'Hisenda al març de 1998 mai han estat identificats, i davant aquest buit real d'arguments i possibles jutjats, la Fiscalia només es pot agafar a la condemna al secretari general d'un partit polític intentant relacionar-lo amb organitzacions armades.
 
Per tancar el judici, quedaven les últimes intervencions d' Arenas i Victoria Gómez. El secretari general del PCE (r) ha fet una defensa política de la tasca del PCE (r). El jutge de l'Audiència Nacional Gómez Bermúdez li ha assenyalat que, en aquesta ocasió, se li jutjava per les 3 bombes dels GRAPO i que no podia fer intervencions polítiques, sinó remetre als fets. Arenas ha continuat dient que ja estava bé de farses judicials, que es volia empresonar al PCE (r) de per vida i que la seva tasca fonamental és el treball polític amb treballadors, joves i organitzacions i associacions populars. "Ja ha arribat el moment de posar fi a aquesta farsa i declarar que el nostre partit és objecte de la repressió feixista", ha declarat Arenas.

Gómez Bermúdez li ha apagat el micròfon i el "Camarada Arenas" amb el puny en alt ha començat a cantar la Internacional, seguit per les 30 persones que com a públic assistien en solidaritat amb els jutjats. El  jutgellavors, nerviós, ordena desallotjar Arenas i al públic i va donar per acabat el judici. La petició és de 12 anys de presó per a cadascun.
 
Recordem que Arenas ja està condemnat a 7 anys per "omissió del delicte" en el segrest de l'empresari Publio Cordón per part dels GRAPO, després de ser absolt del mateix a l'Audiència Nacional (si féssim hipotètiques comparacions, en greuge comparatiu, tota la plana del PSOE hauria d'estar a la presó per la seva més que demostrada relació amb la creació, finançament i dirigencia dels GAL i aquest partit hauria de ser il.legalitzat) i altres 3 anys de presó per la seva "participació necessària" en l'explosió d'una bomba a un repetidor de l'Exèrcit espanyol Valdilecha, Espanya, quan ell es trobava a França, desenvolupant tasques polítiques, mai armades.
En fi, més exemples d'exercicis matemàtics molt malament exposats, en el qual el cercle se'l vol fer quadrar, sembla que sí, però on l'única mal parada de tot aquest muntatge de circ és la veritable justícia i els comunistes jutjats per la seva antagònica, la justícia constitucional (monarco-feixista) espanyola.
 
Llibertat Arenas! No són terroristes, són comunistes!
Amnistia total per als presos i preses antifeixistes!