Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de nov. 2010

PRESXS POLITICS/QUES MALALTS/ES

-Manuel Pérez Martínez:

Secretari General del PCE(r). Madrileny. Sofreix una hèrnia de hiat que mai ha estat tractada a la presó, per la qual cosa sol tenir dolors enormes que no són atesos. No té alimentació especial, amb el que el problema s'agreuja més encara. Pateix diverses malalties oculars, que li tenen reclòs a la cel·la d'Alcalá-Meco amb fortíssims dolors i a la presó no han fet res per solucionar-ho. Aquesta dolència li provoca maldecaps i pèrdua progressiva de visió, fins al punt que ja no pot gairebé llegir ni escriure. S'ha sol·licitat en repetides ocasions que li vegin especialistes, i la presó s'ha negat. Porta un total de 18 anys a la presó i té 67 anys. Pateix problemes en les articulacions per la seva detenció en 2000 a l'Estat francès. La Policia li va mantenir despullat en ple hivern i no li va donar roba de recanvi.

-María José Baños Andujar:

Militant dels GRAPO. 47 anys d'edat. Gallega. Té seriosos problemes hepàtics, que necessitarien de diversos trasplantaments. En 2006 va estar tot el mes d'agost sense poder caminar. Fa 20 anys va tenir una hepatitis C i en 2007 li van descobrir uns bonys de sang al fetge, amb seriós risc de cirrosi. El tractament al que se li sotmet té com a objectiu regenerar el fetge, però les condicions de la presó no permet una recuperació adequada. Té VIH, actualment controlat. Porta 17 anys a la presó. Presa en Dueñas, Palencia.

-Isabel Aparicio Sánchez:

Militant del PCE(r). 56 anys d'edat. Set anys i mitj presa. Madrilenya. Pateix una sinusitis crònica molt greu, amb atacs d'asfíxia constants. No atesa en condicions des de fa més de 3 anys. Artrosi deformativa de peus, mans i genolls, i una bastant avançada en tota la columna vertebral. Com a conseqüència de l'extirpació dels ovaris al juny de 2008, amb 54 anys, i de la consegüent absència d'hormones, li va aparèixer osteoporosi. Ja confirmada la de genolls. Ni tan sols li van donar un tractament preventiu. Pateix cataractes a l'ull dret en estat molt avançat, la qual cosa ja gairebé li impedeix veure per ell. “M'hauran d'operar. Ni idea de quan ho permetran. El que sí sé és que des de fa més de dos anys estic obligada a utilitzar unes ulleres que no es corresponen amb la meva graduació actual”, diu en la seva carta d'octubre de 2010. I el més greu, les vèrtebres lumbars, una desplaçada, una altra amb hèrnia de disc i una altra amb un estrenyiment del canal medul·lar que comprimeix les haces nervioses. “Al carrer en 2007, caminava tot el que calia sense problemes. Ara la meva mobilitat es redueix a 300 metres, distància a la qual els dolors “pugen molt de to”, les cames se'm queden sense força i els meus pulmons no aconsegueixen respirar l'aire suficient per evitar el mareig”, diu en la mateixa carta. I continua: “Per a aquest enorme problema, m'han donat en dues ocasions corrents analgèsiques i pastilles de Ibuprofeno i injeccions, per la qual cosa a més de que vaig cada dia a pitjor, es pot estar danyant els ronyons -càlculs- i el pàncrees. L'única solució, per la qual cosa tot sembla indicar, és la cirurgia. Aquí a Àvila no la realitzen, i fa bastant més d'un any que porto esperant que em demanin cita en la Unitat de neurocirurgia de Salamanca, i a dia d'avui i malgrat no poques pressions i insistències per la meva banda i per la resta de preses polítiques en Brieva, encara no ho han fet. El temps que acabi en una cadira de rodes, com em va dir la doctora del Servei de Rehabilitació a l'Hospital d'Àvila, es va escurçant”.

-Paco Cela Seoane:

Militant del PCE(r). Gallec. 52 anys d'edat. 26 anys pres polític. Diabetis molt greu, necessita punxar-se 5 vegades diàries.
 
-Laureano Ortega Ortega:

Militant dels GRAPO. Basc. 48 anys d'edat. 22 anys pres polític. El 22 de setembre de 2010 va sofrir un preinfarto de miocardi de caràcter greu. Ingressa a la UCI durant diversos dies, li implanten un catéter. El 2 d'octubre de 2010 li porten a la presó de Puerto Santa María III. Ingressat al mòdul d'Infermeria, hauria de portar un dur tractament mèdic durant 6 mesos. Però a mitjans d´octubre li ingressen en aïllament del mateix Puerto III. A 1.200 km de la seva família.

-Carmen Muñoz Martínez:

Militant del PCE(r). Madrilenya. 55 anys d´edat, 27 anys presa política. Càncer de pit. S'ha sotmès a desenes de sessions de quimioteràpia. Presa a la presó de Còrdova.

-Manuel Arango Riego:

Pres polític del PCE(r). 62 anys. Veí del Bierzo (Lleó). 8 anys pres. Ciàtica crònica, que amb cadència major es converteix en crisi aguda, “la qual cosa fa que no em pugui valer en absolut”. Diu en la seva carta del 13 d'octubre. S'ha d'ajudar de una crossa constantment. Dolències en les 4 primeres vèrtebres: “en 2 d'elles hi ha una clara desviació, en les altres 2 són hèrnies discals en procés molt avançat”. Artrosi general. Hepatitis C crònica. Ha perdut el 18 % de la massa hepàtica per necrosi cel·lular, “la qual cosa minva algunes capacitats d'aquest òrgan, amb enorme cansament, típic d'aquest tipus de dolències, i primesa”. Problemes intestinals, després de la perduda de part de l'intestí prim, que li va haver de ser amputat. Això li provoca oclusions intestinals amb dolors. Úlcera duodenal crònica. Pres a Aranjuez.

Al juliol de 2010 van morir els expresos polítics del PCE(r) i dels GRAPO Enrique Álvarez Abalde i Iñaki Kuadra Etxeandia, per desassistència sanitària a la presó. 

Comitès per un Socors Roig Internacional