Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

15 de des. 2010

Concentració a Barcelona contra els CIES

Els CIE, Centres d'Internament d'Estrangers, són els llocs que faciliten i permeten les deportacions de migrants cap als seus països d'origen, fruit de les polítiques racistes que cada vegada es fan més intenses i sistemàtiques.
 
En el CIE, les persones són privades de la llibertat per no tenir els papers regularitzats, a l'espera d'una probable expulsió o de poder novament sortir al carrer després de 60 dies. En el marc de les polítiques d'estrangeria, del control massiu de fronteres internes i externes, els CIE assumeixen un rol de gran importància dins d'un mecanisme que es construeix mitjançant diferents pràctiques repressives. Mecanisme que comença ja molt abans d'haver creuat les fronteres europees però que es defineix, un cop "dins", amb els controls continus d'identificació, la militarització dels carrers, les batudes.

En els llocs més freqüentats, al metro, a les parades d'autobús, en les festes de barri, a la sortida del treball, la policia per a, identifica i deté les persones seguint criteris discriminatoris i racistes. Generant por i atiant el xivato, el sistema pretén obtenir un cert nombre de treballadors / exclavizadxs i calladxs i otrxs detinguts i deportadxs com exemples per als altres, perquè la por s'estengui i el control es faci més forta.

El pas següent és el CIE. Un lloc opac, desconegut, perifèric, aïllat. On les condicions són pèssimes, els maltractaments i agressions estan a l'ordre del dia i qui no abaixa el cap és apalizadx brutalment, amenzadx i aisladx. On la comunicació amb els familiars és difícil i humiliant i on moltes vegades ni tan sols es coneix els i proprixs advocats i els proprios drets bàsics.

El CIE de la Zona Franca, a Barcelona, és un lloc de difícil comunicació però molt a prop de l'aeroport, per facilitar les deportacions, un lloc la construcció ha estat segurament un benefici enorme de les empreses constructores i de les que participen de la seva gestió.

Un lloc on també en maig d'aquest any va morir un noi marroquí de 22 anys en condicions estranyes. El poder va voler justificar la mort dient que va ser un suïcidi, però d'altres presos i organitzacions des de l'exterior no vam voler assumir la normalitat que es pretenia imposar i va començar un cicle de protestes que va desembocar en una vaga de fam que va durar una setmana des de dins de la presó i que va ser fortament reprimida a l'interior del CIE.

Perquè els CIE, malgrat tot han de ser i són també llocs de resistència, i de solidaritat.

Perquè la repressió i la brutalitat policial no han pogut callar les lluites dins de la presó ni vèncer l'oposició a les deportacions dels i les mismxs presos i encara menys trencar els lligams creats entre ellxs per la seva propria supervivència i des de fora de solidaritat.

Perquè no cal tancar mai els ulls ni la boca, cal tancar els CIE i acabar amb aquest sistema mortal.

Perquè el racisme és a tot arreu i volem acabar amb el a tot arreu.

CONCENTRACIÓ Dissabte 18 de desembre al CIE de la Zona Franca
15.30h Plaza Espanya, Parada del bus 109
16.30h Al CIE Calle 4 amb Calle E, Zona Franca


Font: http://www.lahaine.org/