Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

24 de gen. 2011

Desallotjament del cinema Laietana okupat en defensa del sistema públic de pensions

Diumenge, 23 gener de 2011

El dissabte 22 de gener s'ha celebrat a Barcelona una manifestació en defensa del sistema públic de pensions, que ha transcorregut pels carrers de la ciutat i ha acabat amb l'ocupació dels cinemes Laietana, abandonats des de fa anys. 

Al llarg de tota la manifestació cal destacar-hi la presència policial que tenia l'objectiu de coartar el dret fonamental a la llibertat d'expressió i manifestació. Aquesta s'ha fet palesa al final amb el desallotjament del cinema okupat.

Prop de 400 persones han entrat al cinema, okupat com a símbol de protesta davant de les retallades socials que s'estan practicant a l'estat espanyol, i l'única reacció per part dels Mossos d'Esquadra ha estat una actuació repressiva. Agents antiavalots i de paisà han decidit actuar aïllant els activistes que han participat en l'okupació i han procedit a desallotjar-los violentament, agredint a les persones que mostraven una actitud pacífica de protesta davant de l'actuació policial.

El resultat de l'operació policial s'ha saldat amb diversos ferits i amb la detenció de 4 persones, dos d'ells militants de l'esquerra independentista.

Des d'Alerta Solidària volem:

1.- Mostrar tot el nostre suport a les persones que han participat en aquesta acció de denúncia i de rebuig a les retallades socials que es viuen al nostre país.

2.- Denunciar la detenció, irregular i il·legal, de 4 activistes pels drets socials, on es demostra la prepotència d'aquest cos policial al servei d'un govern neoliberal que practica retallades als serveis públics.

3.- Rebutjar l'actuació policial violenta, xulesca i agressiva, que demostra el tarannà del nou conseller d'Interior.

4.- Fer palès que el cos policial autonòmic ha decidit utilitzar tots els mecanismes coactius al seu abast, i ha descartat, en tot moment, dialogar amb els activistes. Aquestes actuacions demostren que aquesta policia pretén estendre la por entre els moviments socials que lluiten pels drets de les classes populars.

Finalment, Alerta Solidària cridem a totes a lluitar en favor de les pensions públiques i a solidaritzar-se amb totes aquelles que pateixen repressió per la seva defensa dels drets socials i nacionals.

Barcelona, 23 de gener de 2011