Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de gen. 2011

El Suprem rebaixa les penes dels 11 condemnats del Raval

L'Audiència els havia condemnat a entre 8 i 14 anys, i ara el Suprem ha rebaixat les penes a entre 6 i 8. A més, absol dos dels detinguts del delicte de tinença d'explosius pel qual havien estat condemnats.


La resolució del Suprem ha suposat un revés per a la Fiscalia, que durant la vista celebrada el passat 15 de desembre per estudiar els recursos de cassació va sol·licitar que s'elevessin en vuit anys totes les condemnes. I és que “En el moment de la detenció no hi hauria cap possibilitat de produir objectivament resultat delictiu”, afegeix la resolució de l'alt tribunal espanyol. 
 
A més a més, el Suprem reconeix que els detinguts no tenien cap substància que pogués fer-se servir com a explosiu, ja que només van trobar-los 18 grams de nitrocel·lulosa, procedents de bengales d'ús pirotècnic amb què és pràcticament impossible fabricar un explosiu.
 
Per la seva banda, l'advocat Benet Salelles ha dit a Vilaweb que recorrerà i no s'aturà "fins a obtenir l'absolució", i és que  "res no acredita que preparaven" una acció, segons Salelles.
 
Recordem que segons el Ministeri de l’Interior i en veu del seu màxim responsable, Alfredo Pérez Rubalcaba, una cèl·lula de terroristes islamistes s’estava entrenant per atemptar a Barcelona. Però una altra versió dels fets corre de boca en boca dins la comunitat pakistanesa de Barcelona i entre alguns periodistes, tot i que fins ara no ha estat publicada.