Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

27 de gen. 2011

José María Sánchez Casas, 10 aniversari de la mort d'un intel·lectual del poble

Corrien altres temps i altres mitjans tecnològics més rudimentaris també. Però l'etern José María Sánchez Casas ens torna a sorprendre una altra vegada, i res menys que amb una de les seves ocurrències d'humor satíric.

Parlem del nadal de 1999. “Vargas” sortia de la presó de Sevilla II només dos anys abans, amb 20 anys de presó a l'esquena, diversos infarts de miocardi i una total desassistència sanitària per part d'II.PP. De tanta desatenció parlem, que va morir el 27 de gener de 2001, amb 55 anys d'edat.

Però, en el seu esperit incansable, i a més de lliurar fins al seu últim segon de vida a la causa que més va estimar, la lluita organitzada per una societat comunista, va desenvolupar un immens treball cultural i artístic, popular i polític...

Ens va deixat en herència (als seus camarades, als seus milers d'amics i a tota la humanitat) escrits dos llibres (Noveno circulo i La Maraña), la direcció del grup de teatre La Tralla, vint obres de teatre, més de dos mil dibuixos, més de cent cinquanta quadres i una multitud de muntatges per a radi i grups de teatre. Molt d'això ja està editat, recopilat en desenes de fanzines populars, revistes, comics, cartells de convocatòria a manifestacions o en adhesius de col·lectius... Així era el dirigent obrer i artista popular.

I ara la sorpresa de la recuperació d'una actuació humorística, en el que seria un dels primers monòlegs d'humor (una sola persona fent gags continuats i enllaçats, tan i tan usats ara) que es té constància gravada. Però, com dèiem al principi, la tecnologia era la que era, i això que solament parlem d'11 anys enrere. Així que aquí teniu els 7:30 minuts d'humor de Sánchez Casas. Es talla en el millor moment, perquè el monòleg durava 10 minuts. Una pena, però una veritable delícia poder veure a “Vargas” (amb diversos infarts greus de cor i estant molt fotut) en tot el seu esplendor...


Font: PRES.O.S. web del S.R.I.