Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

20 de febr. 2011

Biografia del pres polític antifeixista Nacho Varela Gómez

Va néixer el 12 de gener de 1977 en Plasencia (Càceres), però tota la seva vida transcorre a Vigo (Pontevedra).

Fill d'un matrimoni de militants revolucionaris gallecs, des de nen va viure la repressió, doncs tant el seu pare com la seva mare van ser detinguts i torturats en nombroses ocasions. Ignacio, “Nacho”, està actualment pres en Mules (León) i la seva mare Victoria Gómez Méndez (militant dels GRAPO) a la presó de Càceres II, encara del dret que haurien de tenir a estar reagrupats en una única presó per ser família directa.

Treballador del sector serveis, pren consciència de classe i s'incorpora l'any 1998 a la militància comunista, en el PCE(r). Fa una àmplia labor d'organització en la legalitat però “la repressió de la policia política i un estat explotador sense les mínimes llibertats i drets polítics em fan veure que l'únic camí per seguir la lluita és a la clandestinitat”.

El 17 de desembre de 2003 és detingut a Madrid, al costat d'altres dos militants, en un assalt a un banc formant part d'un escamot dels GRAPO. Jutjat en 2007 en diversos judicis, ha estat condemnat a 31 anys (de facto a la cadena perpètua de 40 anys per el “nou codi penal)”. 20 anys de presó per una temptativa d'atracament a Leganés (Madrid) i altres 11 anys de presó per pertànyer als GRAPO, documentació falsa i tinença il·lícita d'armes.

Ignacio Varela Gómez
C.P. Mansilla de las Mulas
24210 León

Font: PRES.O.S. web del S.R.I.