Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

16 de febr. 2011

Dues persones s’encadenen a les portes de la seu del Districte de Sants-Montjuïc en solidaritat amb el CSA Can Vies

Als voltants de les onze del matí del dimarts 15 de febrer, dues persones solidàries amb el Centre Social Autogestionat Can Vies s’han encadenat a les portes de la seu del Districte de Sants-Montjuïc. Mitja hora més tard, membres de la unitat d’antiavalots de la guardia urbana han tallat les cadenes que lligaven a les dos persones solidàries, que han estat identificades i deixades en llibertat.

L’acció s’ha dut a terme a les portes d’un edifici de l’Ajuntament per denunciar la nova demanda judicial que Transports Metropolitans de Barcelona ha interposat contra el CSA Can Vies. L’ajuntament de Barcelona és l’accionista principal de TMB i el proper divendres 18 de febrer tindrà lloc el judici civil en el que es podria decidir el desallotjament d’aquest centre social okupat des de fa 14 anys.

L’empresa TMB ha tornat a la càrrega amb una tercera demanda contra el centre social i vol desallotjar l’edifici per enderrocar-lo acabant així amb catorze anys de lluites i activitats autogestionades.

L’acció també vol servir per denunciar l’estratègia repressiva i especulativa que el consistori duu a terme sobre els col·lectius dissidents de la ciutat, col·lectius que no combreguen amb la política de la Barcelona “Posa’t guapa” i de la Barcelona del civisme.

Un cop més, l’ajuntament i TMB menteixen quan diuen que el terreny on ara s’ubica Can Vies és necessari per les obres del metro i el cobriment de les vies. L’estació de Mercat Nou ja està acabada i inaugurada des de fa mesos i uns plànols del propi ajuntament demostren que les obres de cobriment de les vies tiraran endavant amb l’edifici en peu.

A més, l’edifici de cinc plantes que s’havia d’ubicar als terrenys del CSA, gràcies a una permuta, ha quedat suspès a causa de la crisi immobiliària.

En definitiva, l’ajuntament i TMB no tenen excuses: volen desallotjar Can Vies perquè no els agrada el que s’hi fa i no els agrada que els col·lectius i persones de Sants tenguin un espai on desenvolupar les seves activitats lliurement.

Per tot això, les persones solidàries amb el CSA no s’aturaran i seguiran duent a terme mostres de suport al centre social, que potser no té les lleis al seu favor però té el suport de tot un barri que no vol que un altre centre social desaparegui.

Aturem la demanda, Can Vies es queda a Sants.

18 de febrer, dia del judici de TMB contra el CSA Can Vies
8 hores a Plaça de Sants
esmorzar + cercavila
avancem juntes a pas ferm per aturar el judici