Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

4 de febr. 2011

Els “mòduls de respecte”, nova trampa d'II.PP.

“Còrdova, 31 de gener 2011

... Nova repressió contra Carmela (Muñoz Martínez, presa política del PCE(r)). Allà per les recents dates en les quals floreix l'humanisme nadalenc, els carcellers li van fer un xantatge: o agafava una “destinació” de neteja en el mòdul o es quedava sense sortides del mòdul al poliesportiu. Lloc on jo també acudia i podíem veure'ns molts matins. Doncs bé, això es va acabar perquè quan Carmela es va negar a exercir aquesta tasca, com a represàlia, li van tallar totes les sortides del mòdul. Això de moment.

De fons hi ha el tema del que anomenan “mòduls de respecte”. En teoria, ho venen com “per millorar la convivència i les condicions de vida dels presos”. En la pràctica suposa tot un rentat de cara, de cervell, i la implantació d'un sistema barreja del 1.er grau extrem (limitació de tot tipus d'objectes a la cel·la -roba, calçat, llibres, mudes...-) i la teràpia que apliquen als toxicòmans a les “comunitats terapèutiques”.

Diuen que és voluntari, els presos han de signar un paper acceptant normes que no estan incloses al reglament penitenciari (recomptes dempeus, limitació de tot objecte a la cel·la, escorcolls continus amb l'excusa de la droga), però en els fets aquest règim s'imposa per la força, sota l'amenaça de canvis de presó, de mòdul, sancions, pèrdua de “destinacions” remunerades, etc. En el cas de les preses, en existir com a norma general un sol mòdul de dones a cada presó, les que no acceptin entrar en aquest programa són traslladades a llocs més allunyats de la seva família i lloc d'origen.

I com elles (Carmela, Nerea Bengoa i Teresa Toda -preses basques-), i més com a preses polítiques, no van signar ni van acceptar el programa d'obligar a aquestes companyes a fer neteja i altres activitats -que haguessin de ser per a destinacions remunerades-, van ser amenaçades veladament primer i amb la prohibició de sortides extramodulares per a Carmela ara. Ho feia des de fa ja quatre anys i mig, i li ajudava enormement en el tractament del seu càncer de mama i als seus 27 anys presa política. Nerea i Teresa mai han arribat a ser autoritzades a poliesportiu.

I ens diuen que el mateix succeeix amb totes les preses polítiques basques i dels GRAPO en Dueñas, Palencia.

Sí, cal denunciar aixo com un pas mes, que s'inscriu dins del “retorn als orígens feixistes” aquí dins.”

Leoncio Calcerrada Fornieles
Pres polític del Socors Roig Internacional
Presó de Còrdova

 
Font: PRES.O.S. web del S.R.I.