Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

10 de febr. 2011

NO ALS DESNONAMENTS!!!

Una petita victòria en Manresa, una derrota digna en Banyoles

Avui dia 9, en el jutjat nº2 de Manresa una trentena de solidàries ha aconseguit que el "senyor" jutge tingués a bé suspendre l'execució hipotecària contra la família de José Luís. Es posposa la subhasta i es commina al banc de Santander a aportar més documentació, inclosa l'assegurança de vida llargament reclamada per la defensa. No hi ha com muntar una mica de "pollo" per tal de que escoltin una mica la veu dels damnificats pel robatori d'habitatges institucionalitzat.

Ahir al vespre, davant la seu que en el passeig de gràcia té el banc agressor, unes altres solidàries escenificaven amb una pèrformance fantasmal, metàfora de l'estat d'esperit social que ens envolta.

Més info: hp tp://joseluisenhuelga.drupalgardens.com/
 
I en Banyoles, un altre família afectada i el seu veïnat solidari, ha resistit amb dignitat durant llarga estona als "nois de Felip Puig", obligant-los a escenificar "un robatori amb força" del que us recomanem veure les fotos:

http://www.naciodigital.cat/osona/galeria/2173/tens/desnonament/vic
 

Mobilització i solidaritat contra el desnonament d'una família a Vic
 
Aquest matí (ahir 9) un nombrós grup de persones s'ha mobilitzat contra el desnonament d'una família. La Plataforma per el Dret a l'Habitatge d'Osona i la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) ha convocat una protesta davant de l’immoble. L’acció ha concentrat unes 60 persones, que han mostrat la seva solidaritat amb els afectats.  
 
Osona.com i Nació Digital han informat dels incidents que ha provocat la policia quan executava l'ordre judicial. El jutjat de Vic havia ordenat el desnonament d'una família del seu habitatge, a petició del Banc Santander, que el reclama en execució de la seva hipoteca. A l'habitatge, al passegi Pep Ventura número 8 de Vic, hi vivia l'Ernest i la seva família, que malvivien amb pocs recursos econòmics. FOTOS d'Osona.com
 
La Plataforma per el Dret a l'Habitatge d'Osona i la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) ha convocat una protesta durant aquest matí, al davant de l’immoble. L’acció ha concentrat unes 60 persones i molts mitjans de comunicació, alguns d'àmbit nacional.

Segons el testimoni de les persones que s'hi han solidaritzat i membres de
Dret a l'Habitatge d'Osona i la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) “Aquest és un exemple més que dramàtic del que està passant al costat de casa nostra. És la injustícia en majúscules. Us convoquem a protestar per aquesta actuació inhumana, i per donar un cop de mà a la família de l'Ernest i l'Anita. Demanem la condonació del deute (dació en pagament) que s'aturi el desnonament i es garanteixi el dret a l'habitatge mantenint la família al mateix pis en règim de lloguer o sinó garantint el seu reallotjament en un habitatge digne!”.

Durant el matí s'han produït moments de molta tensió. A primera hora, ja amb els carrers tallats, han arribat diverses dotacions de Mossos d’Esquadra i agents judicials, que volien adreçar-se als afectats per entregar l’ordre del jutge. Els manifestants han tapat l’entrada de l’edifici de manera pacífica i no han deixat entrar els agents de la policia autonòmica, que han hagut de marxar.
 
Uns minuts més tard han arribat un total de prop de 15 agents, entre mossos i Guàrdia Urbana. Finalment, els mossos han tret arrosegant les persones que tapaven l'entrada i han facilitat que dues agents judicials entressin a l'immoble.

A les 11 i alguns minuts ha arribat al lloc una furgoneta amb antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Els agents han pujat a dalt del pis, on hi havia la família desnonada. Tot seguit, la dona embarassada de la família desnonada ha estat traslladada a l'Hospital General de Vic amb una ambulància i els antiavalots han sortit de l'edifici. El pare i el nen han estat conduïts per policies a les dependències judicials. 
 
FONT: www.Osona.com

Fonts: