Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

1 de febr. 2011

Sergi, pres a Brians 2, en vaga de fam i de beure

Des del passat dilluns, dia 24 de gener, un pres a Brians 2 no te altre sortida que posar-se en vaga de fam i de beure, després del cas omís que tant la direcció general de serveis penitenciaris, com el corresponent jutjat de vigilància penitenciaria li han fet als escrits i recurs que la persona presa ha realitzat durant uns llargs 4 mesos. Arrel de la baixada del tercer al segon grau i la corresponent retornada a Brians 2. 

Els fets es remunten a la tardor passada on durant una auditoria amb la educadora del grup de tracta-menteix que el portava a la Secció Oberta, on portava 1 any sense cap incident i després de passar en regim tancat 5 anys. I on estava intentant reconstruir la seva vida per culpa del llarg temps d'aïllament i dintre de les limitacions que la Secció Oberta te, li esmenta i pregunta per les denuncies i desavinences al grup de tracta-menteix que el portava durant la seva primera estança a Brians 2. 

Als dies següents pateix una retallada injustificada de l'horari de tornada a la presó, fet que li fa modificar considerablement les seves activitats en semillibertat.

Quan la retallada de l'horari es fa incompatible amb l'horari de feina demana el canvi de educadora i sembla ser que aquesta reacció va ser el detonant de la baixada de grau i la retornada al penal. Aquella mateixa nit al tornar a Secció Oberta a l'escorcoll habitual d'entrada a Secció Oberta, on porta la mateixa motxilla de tots els dies porta i on al seu interior hi ha els estris i eines per efectuar la seva feina al dia següent, se la fan passar pel detector de metalls i per suposat detecta els estris de metall que hi ha, l'única mesura es la esbroncada del funcionari de torn i una copia de la motxilla escanegada pel detector al dia següent surt en normalitat i on tenia el cap de setmana per davant. A la tornada diumenge no hi ha res estrany i ja a la sortida de dilluns es quan li retenen i l'anuncien, que per decisió de la junta de tractament el retornen al penal i els motius son la intenció de introduir armes a un centre penitenciari. 

Contra aquesta mesura injustificada la persona presa interposa escrits i recurs tant a direcció general de presons com a la jutgessa de vigilància penitenciaria amb data d'octubre del 2010. I amb la total indefenssió que provoca la situació i la manca de respostes de les institucions esmentades, i amb la negativa donada fins ara a la demanda de trasllat de Presó per la por a les represalies a les denuncies pasades, no el deixen altre sortida que prendre la difícil decisió de iniciar una vaga de fam i de beure, amb el perill que això comporta per la seva salut. 

El passat dissabte quan la seva família estava comunicant amb ell es va desmaiar i va caure a terra la família no va voler marxar de locutoris fins que no van veure'l incorporar-se, tot i que els funcionaris les increpaven intentant fen-les fora, també avanç de marxar van aconseguir el compromís dels funcionaris de tenir-les informades en tot moment de l'estat de la persona presa. Compromís que a dilluns 31 encara no ha complert la presó.

Enviar escrit de protesta a:
A la atención del Jutjat de Vigilància Penitenciària núm. 4 de Barcelona
Teléfono: 93 567 4494
Fax: 93 567 4504
A la atención del Director de Brians-2.
C.P. Brians 2
Tlf: 93 693 50 00
Fax: 93 693 5013
Dirección General de Serveis Penitenciaris
C/ Aragó, 332
08009 Barcelona
Tlf. 93.214 0100
Fax. 93 214 0179
Sindic de Greuges
Passeig de Lluís Companys 7
08003 Barcelona
Tlf: 900 124 124
Fax: 933 013 187
E-mail sindic (at) sindic.cat