Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

30 de març 2011

Comunicat en contra del desallotjament i per les legítimes reivindicacions dels joves graciencs

Ahir les nou entitats de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia –formada per agrupaments escoltes, esplais, l’Assemblea de Joves i l’Ateneu Popular de Vallcarca- vam acampar davant la Seu del Districte de Gràcia, a la plaça de la Vila, amb la intenció dequedar-nos-hi fins dijous al vespre. Volíem així fer partícip tot el barri del conflicte entorn a la gestió del Casal de Joves de Gràcia La Fontana. Amb un programa ple d’activitats, jocs i xerrades per a grans i petits, el jovent gracienc ens vam plantar esperant la resposta del govern municipal davant les nostres legítimes demandes:

- La paralització immediata de l’entrada de l’empresa privada Iniciatives i Programes al Casal de Joves de Gràcia
 
-I l’obertura d’un procés real de negociació i participació entre totes les parts implicades que condueixi a una gestió de l’equipament per part del jovent de Gràcia.
 
La nostra arribada a la plaça, que va tenir lloc a les set de la tarda, va venir acompanyada de l’entrega de 2900 signatures de ciutadans, ciutadanes i entitats gracienques donant el seu suport a una gestió del Casal de Joves de Gràcia per part de les entitats juvenils del barri. Un pas més en la nostra lluita per un Casal de joves del barri autogestionat. Un pas que segueix la nostra línia d’actuacions que fa més de tres anys que duem a terme. La resposta del Districte de Gràcia va ser continuar donant l’esquena a les demandes i necessitats reals del jovent de la Vila. Aquest cop, emparant-se en la ordenança municipal del civisme, ordenança que entre altres coses prohibeix jugar a pilota al’espai públic o practicar-hi la cultura popular. 

Així doncs, a la una de la matinada es van presentar a la plaça les forces de l’ordre exigint-nos el desmantellament immediat del campament. La nostra decisió va ser procedir a desmuntar les tendes i desar tot el material. Mentrestant la pressió policial creixia amb l’argument de haver de netejar la plaça.

El desenllaç tots i totes el coneixem. Una actuació policial desmesurada . Acció pacífica contra desallotjament, foulards contra porres. Les imatges parlen per si soles. Arribats a aquest punt, la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia volem fer saber al Districte que estem més convençuts que mai en continuar reivindicant el que considerem que hauria de ser nostre: un Casal de joves dels joves i per als joves. Així doncs, tenim més força i empenta que mai i continuarem treballant per allò que és just. Per aquesta raó, la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia ha decidit continuar amb la programació festiva i reivindicativa que hi havia prevista a la plaça per aquests dies. Convidem a tot el veïnat a participar de les activitats que teníem programades i que seguirem duent a terme durant els dies de l’acampada.
 
Per un Casal de Joves dels Joves i per als joves!
Visca el jovent organitzat!