Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

21 de març 2011

NO AL PACTE SOCIAL, NI POLITICS VIVIDORS, NI CCOO, NI UGT

Polítics i sindicats majoritaris, CCOO y UGT, han signat i difós fins l’avorriment el denominat pacte social, l’expressió més evident del qual és la reforma del sistema de pensions. En qualsevol cas, l’abast d’aquest pacte inclou una clara agressió a la classe treballadora i un retrocés dels nostres drets laborals i socials, que podem detallar en aquests termes:

Suposa una nova claudicació davant les condicions imposades pel gran capital i els especuladors financers als treballadors/es.
 
Manté els privilegis d’aquesta casta sindical i el seu paper a la negociació col·lectiva.
 
Dóna via lliure a altres aspectes de la reforma laboral amagats sota l’impacte públic de les pensions, com la desregularització de les condicions laborals, l’acomiadament lliure i gairebé gratuït, i la precarització de la relació laboral al mateix temps que aboca a la joventut a la desocupació i a condicions de treball ínfimes i indignes. 

Aquest vergonyós acord entre polítics i sindicalistes professionals i verticals s’afegeix a una ofensiva generalitzada contra els drets socials del conjunt de la població que afecta a les nostres vides en molts aspectes:
 
Es retallen les prestacions i els serveis públics en educació, sanitat i atenció a persones depenents i s’afavoreix als especuladors disposats a fer negoci en aquests àmbits (mútues, sanitat privada, etc.)
 
Es finança amb fons públics la ruïna d’un sistema bancari corrupte sense que els responsables siguin jutjats i condemnats.
 
Es redueix al no-res el dret a un habitatge digne mentre es reprimeix i criminalitza qualsevol proposta alternativa al problema i s’aprofundeix en l’especulació urbanística desallotjant a la gent dels seus barris i trencant qualsevol teixit social que no es presti a la mateixa.
 
Es limita a la mínima o cap expressió la participació dels ciutadans en la presa de decisions sobre qüestions que els afecten directament. 

Creiem que aquestes i moltes altres agressions que venim patint en els últims temps fan més necessària que mai la mobilització conjunta de l’anarcosindicalisme i el sindicalisme alternatiu al costat dels col·lectius i els moviments socials, cap a una VAGA GENERAL ESTATAL.

Per tot això els sindicats CGT-Barcelona, CNT-Catalunya, Solidaritat Obrera i COS, comitès, assemblees i grups socials de barri i els col·lectius socials fem una crida al conjunt de la ciutadania i als treballadors/es a participar en la manifestació convocada per al proper 26 de març de 2011 a Barcelona sota el lema “NO AL PACTE SOCIAL, NI POLÍTICS VIVIDORS, NI CCOO, NI UGT!!”

No al pacte social, no a la reforma laboral, no al “pensionazo”

Ja n’hi ha prou!! de polítics corruptes i sindicats venuts com CCOO i UGT, signants d’aquest pacte social