Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

16 de març 2011

Pres en vaga de fam i sed a Brians 2

La deshumanització de la propia presó i d'una educadora social del centre penitenciari, ha fet que la junta de tracament prengues la decisió de retornar a Sergio Gonzalez a Brians 2. Passant d'una condemna de semillibertat (3er grau) a un segon grau, significant així el retorn a la privació total de llibertat.

Una vegada més la resistència individual dins la presó, es fa necessària davant la constant humiliació i el tracte infantil que els equips de tractament “procuren” a les persones preses.

En Sergio desprès d’haver passat 5 anys en règim tancat, portava més d’un any en Secció Oberta sense cap tipus d’incidència. Durant aquest temps ha estat intentant reconstruir la seva vida, degut al llarg periòde d’aïllament que ha estat sotmes. Aquesta passada tardor, en una auditoria amb la educadora, aquesta li esmentà i preguntà per les denúncies i deavinçences amb el grup de tractament que el portava durant la seva primera estança a Brians 2. Aquest fet, va provocar que durant els següents dies patis una retallada injustificada de l’horari de tornada a la presó, fet que va fer modificar considerablement les seves activitats en semillibertat, evidentment condicionant el seu horari laboral. Quan aquest es veie afectat, sense poder ser compatible, demanà el canvi d’educadora, reacció que ha servit de detonant per la baixada de grau i retorn el penal.

Al no poder justificar la represalia, la junta de tractament ordenarà que aquella mateixa nit al retorn a la Secció Oberta, l’hi escorcollesin la motxilla que portava. Li van trobar estris de metall, tot i que cada dia les porta per realitzar el seu treball i les deixa a la taquilla de l’entrada del centre penitenciari.

En un primer moment tot quedà com un fet casual, sense més importancia que l’esbroncada del carceller de torn.

Les represàlies van arribar a la sortida dilluns el matí, on el van retenir i li anuniciaren que per decisió de la junta de tractament el retornaven al segon grau i imediatament al centre penitenciari de Brians 2.

L’únic motiu aparent que hi ha darrera de la decisió, segons els funcionaris, és l’intent de entrar armes a un centre penitencari.

A data d'octubre del 2010 en Sergio intersposà un recurs a la Direcció General de Serveis Penitenciaris i a la jutgessa de vigilància penitenciaria.

Malgrat els reiterats escrits de denúnica, en Sergio es troba en una situación de total indefensió.

Les esmmentades institucions fan cas omís a 4 llargs mesos de recursos, i es troba amb la constant negativa de la demanda de trasllat a un altre centre penitenciari, degut als conflictes que havia tingut amb l'antiga junta de tractament.

Les situacions extremes, el van fer prendre la decisió d'iniciar una vaga de fam i de set, que ha durat des del 24 de gener fins el 1 de Febrer. Finalment el Jutjat de Vigilància ha enviat la notificació sobre els recursos interposats, i està a l'espera de verdicte.

Tot i haver deixat la vaga de fam i de set, continua lluitant contra la injusta institució penitenciària.

L’adreça és la següent:
Sergio González González
Mòdul 4 C.P. Brians 2 
crta. de Martorell a Capellades km. 23 
08635 Sant Esteve Sesrovires

Font: En Veu Alta