Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 d’abr. 2011

RESPOSTA DAVANT LA INAUGURACIÓ DE L'EDIFICI ON VAN PASSAR ELS FETS DEL 4F

La setmana passada l'Ajuntament de Barcelona va inaugurar el Palau Alós, antic teatre okupat situat al carrer Sant Pere Més Baix, on van ocòrrer els fets del 4F. Aquest edifici, polit i remodelat, que ara volen convertir, entre d'altres, en un epai per a la gent jove, és testimoni de quina és la veritable cara de l'Ajuntament de Barcelona i de com funcionen realment els cossos repressius de l'Estat. És testimoni de com li intenten robar la joventut a Rodrigo Lanza, que té actualment 26 anys i va ser detingut als 21, acusat falsament de tirar una pedra que va deixar en coma a un guardia urbà la matinada del quatre de febrer del 2006. És testimoni de les pallisses que van patir a comissaria les persones detingudes. És testimoni del canvi de versió de l'Ajuntament, donat que hores després dels fets l'alcalde va dir que era un test llançat des del teatre okupat, el que havia causat la ferida al policia, i posteriorment es va canviar la versió sense explicació alguna. És testimoni de que, de les detencions d'aquella nit, només van continuar com a acusats els joves que eren sudamericans i/o amb estètica punk.

Així, el Palau Alòs també veu com Rodri, a hores d'ara, continua a la presò després d'un judici en que tot estava decidit. Un judici en el que, entre d'altres, no es van acceptar proves d'especialistes que deien que era impossible que la ferida que té al cap el policia fos feta per una pedra llançada des del carrer (lloc on estava Rodri). Veu també com, des de la junta de tractament de la presó i l'Audiència Provincial de Barcelona se li neguen a Rodri els permissos que li permetrien obtenir el tercer grau, amb l'únic argument de que és “un individu d'ideologia antisistema en general” i de que no asumeix el delicte que no ha comés.


Però l'edifici també ha vist com l'ajuntament i les autoritats judicials no aconsegueixen intentar privar la llibertat a Rodri en và. Persones solidàries i amigues de Rodri han fet accions d'informació i sabotatge durant aquesta setmana d'inauguració. L'edifici ha vist com li guarnien la façana amb pintura: dibuixos i frases escrites exigint la llibertat de Rodri, trencant amb el color gris que vol imposar l'ajuntament per a que les parets de l'edifici recuperin la normalitat després de ser testimoni d'aquesta història. També ha vist com en aquesta setmana s'han repartit centenars i centenars d'octavetes explicant el muntatge policial racista que s'ha desencadenat des de la matinada del quatre de febrer per a que les persones que pasen ara per davant de l'edifici sàpiguen de la història que l'ajuntament s'esforça per a silenciar.


I per si no hi havia suficient, aquest edifici també ha vist la resposta de l'ajuntament: posar càmeres de seguretat a tota la zona i donar ordres a la Guàrdia Urbana d'identificar a qualsevol persona que dongui mostres de suport a Rodri. Tot això no fa més que manifestar la por que té l'ajuntament de que l'edifici parli. Quant els hi molesta cada cop que aquesta història es desenterra. Els preocupa que Rodri no estigui sol, els preocupa no poder robar-li la llibertat per més que s'hi esforcin. Els preocupa també no poder treurens-la a nosaltres.


El més cínic? Durant aquesta setmana d'inauguració es repartien testos a tothom qui s'apropava.


Que ho tinguin ben clar: seguirem aquí fins que el Rodrigo torni a casa!