Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

27 d’abr. 2011

TERRORISME PATRONAL

Segons dades del propi Ministeri de Treball a l´any 2010 hi van haver 121.252 accidents laboral  i 100 morts a Catalunya... ja n´hi ha prou!!!

La Generalitat prepara 1.000 acomiadaments a les empreses públiques 

Seria un procés pactat amb el Govern espanyol, que ha exigit retallades dràstiques en les ocupacions públiques a les CC.AA.

El Govern català reduirà abans de juny les plantilles de les empreses depenents de la Generalitat en un 5% i la seva massa salarial en un 6% amb la finalitat de rebaixar el dèficit públic.

Segons indiquen les agències, podria acomiadar abans de l'estiu a més de 1.000 treballadors de les seves 253 empreses públiques i organismes diversos en els quals té més del 50% de participació. El Govern va assegurar que la simplificació i alleugeriment de les estructures de la Generalitat no passa "en cap cas" per acomiadar als funcionaris, sinó que es basarà en mesures com no substituir als jubilats o no cobrir baixes.

Per la seva banda, els sindicats denuncien que els acomiadaments ja han començat i perjudiquen a interins, personal contractat i eventuals, per la qual cosa anuncien mobilitzacions "en defensa d'un servei públic de qualitat".

Per la seva banda, diversos periòdics assenyalen que els ens públics estan "en el disparadero", ja que el Govern ha exigit a les autonomies una "retallada dràstica" de les seves més de 2.400 empreses.
 
http://www.lahaine.org/

Telefónica s´empara en la reforma laboral per acomiadar personal
 
Dues persones que treballen a centrals de la companyia a Barcelona han estat acomiadades mentre gaudien de baixes mèdiques justificades.

Telefónica va acomiadar dues treballadores perquè “no eren rendibles”. El dia 4 de febrer, l’empresa va notificar a Marcos i Mari Cruz que, en aplicació de l’Estatut dels Treballadors, no podien continuar treballant a la companyia telefònica. Segons ha comunicat l’empresa, que l’any passat va obtenir els beneficis nets més grans que mai hagi generat una firma espanyola, “les absències al lloc de treball, tot i que són justificades, fan que la seva prestació de serveis no resulti rendible”. Marcos té 40 anys i en fa 22 que treballa a l’empresa a Barcelona. Des que en tenia divuit, pateix de pedres al ronyó, però, fa un parell d’anys, un metge li va diagnosticar una hèrnia i dos problemes d’esquena que li provoquen “crisis severes”, com afirma el propi Marcos en una carta que va enviar als seus companys i companyes de feina. Arran de la seva situació, es va veure obligat a demanar la baixa mèdica de forma intermitent, justificació que ha adduït l’empresa per acomiadar-lo. Des de Telefónica, expliquen que tot s’emmarca dins la legalitat, d’acord amb l’aplicació del nou Estatut dels treballadors, nascut arran de la reforma laboral de l’any passat.
 
L’Ajuntament de Barcelona denuncia els bombers que efensen el conveni

La plantilla del cos de Bombers de la ciutat de Barcelona continua denunciant que l’alcalde Jordi Hereu respon amb repressió les mobilitzacions per la millora de les condicions laborals. Tres bombers han estat denunciats després d’una manifestació, sota l’acusació d’atemptat i desordres. 

http://www.setmanaridirecta.info/