Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

3 de maig 2011

[Crònica] 1er de Maig a Barcelona... només ens queda perdre la por

Seguint una puntualitat bastant estricta, uns trenta minuts després de la convocatòria oficial de la plataforma aranosaltres.org, la manifestació anticapitalista de l'1 de maig va sortir pel carrer Diagonal encaminant-se cap a la zona alta de Barcelona. Entre les assistents, una calma tensa, sabent que aquest, per primer any, el recorregut seria prou diferent i que, d'alguna manera l'objectiu es redefinia. Aquesta vegada serien els barris rics de Barcelona qui veurien el desencant de la gent, de gent que no viu allà, i mai ho farà. En mig de concessionaris, bancs, asseguradores, gran edificis... va discurrir una manifestació on no van parar els càntics anticapitalistes: contra el sistema capitalista, en pro de les lluites de base i populars, recuperant la memòria de les presas, i d'aquelles que ja no hi són.

Els moviments socials que van participar-hi van sortir en pro de un pas al front contra les regles del joc que ens toca viure. No es tractava només d'una queixa per les retallades, ni de demandes escuetes, sinó de una queixa frontal i radical a un sistema que no hem escollit.
 
Unes 4.000 persones (tot i el ball de dades) van poder marxar pel carrer Aribau i per la Via Augusta mentre grups de manifestants assenyalaven alguns dels culpables de la "nostra misèria" com remarcava algun manifestant. Algunes grans multinacionals van aparèixer amb els vidres trancats després de la manifestació.

Sobre dos quarts de nou del vespre, la policia, atònita davant la contundència i efectivitat de la manifestació, va provocar la dispersió de la manifestació des de la seva cua. Mentre algunes persones marxaven pels carrers propers, van haver càrregues i múltiples identificacions. El cordó policial juntament amb la policia secreta es va anar estenent fins arribar a la zona de Gràcia. Tanmateix la manifestació va poder seguir en la seva capçalera fins a l'Hospital Clínic, on es va llegir el comunicat que s'adjunta a continuació, fent especial referència a les retallades que està patint la sanitat pública. Al finalitzar la manifestació es comptabilitzaven 14 persones detingudes.

Per a més informació:
 

Concentració de suport a les detingudes

Amb molts motius, però sobretot per les 14 detencions de l'1 de maig a Barcelona, més de cent persones es van concentrar ahir a les vuit del vespre davant de la comissaria de les Corts exigint la llibertat sense càrrecs de les allà tancades.

Una hora després es va tallar Travessera de les Corts, carrer on es troba la comissaria, durant una hora aproximadament. La concentració va començar a caminar, envoltant un parell de vegades l'edifici i sota els crits de "Mossos d'Esquadra torturadors", "Llibertat, preses al carrer", "Sense pistola no sou res" o "Que la crisi la paguin els rics". També s'ha recordat Patricia Heras, presa del 4F i assassinada per l'Estat i el sistema penal el passat dimarts.

Set furgons d'antidisturbis s'han traslladat a la comissària, creant un cordó policial davant d'aquesta. Un nombre exagerat per intentar intimidar les cent persones que els han seguit cridat el que són i moltes veritats a casa.

Les detingudes han passat també aquesta nit a comissaria i avui, dimarts 3, els traslladaran a la Ciutat de la Justícia, per declarar pels diferents "delictes" que diuen que han comès. Per això, és allà on s'ha convocat avui una altra concentració de suport. Sabem que un dels detinguts ha estat maltractat.