Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

15 de set. 2011

Retenció il·legal a un company que anava a visitar a la Marina Bernadó

Ja és la segona vegada que es produeix un intent de fer perdre la visita d'un company a una pres/presa política catalana. 

RETENCIÓ IL.LEGAL A UN MILITANT SOLIDARI QUE ANAVA A VISITAR A MARINA BERNADÓ A PARÍS.

El passat dilluns, dia 05 de setembre, a les 05 00 del matí, un company que es disposava a embarcar en un vol amb destí París per anar a visitar a la companya, presa política catalana, Marina Bernadó fou retingut per dos membres de paisà que s’identificaren com a Mossos d’Esquadra i que ràpidament li féren saber quin era el motiu del seu viatge: “ ...què vas, a veure a la Marina?...”


Acte seguit van iniciar un registre minuciós de la bossa del company retingut fins que varen ser conscients de que ja no podria arribar a embarcar a temps pel seu vol.

 
Degut a aquesta “incidència” el company es va veure obligat a comprar un altre bitllet, gràcies a la solidaritat dels companys i companyes de Kasa la Muntanya i Blokes Fantasma, per poder arribar a temps per fer mitja visita, ja que va arribar tard per realitzar la visita completa de dues hores.

Des de Rescat volem denunciar la persecució policial a la que ens veiem sotmeses els i les solidàries que seguim trencant amb la dispersió que els estats Espanyol i Francès apliquen i executen contre totes les persones compromeses i solidàries. El cas no és casual ja que el mateix company es va veure immers en una situació similar ja fa uns anys quan es disposava a visitar a un altre pres polític retingut a Soto del Real.


FINS L’ÚLTIM RESCAT, LA LLUITA CONTINUA!!!!

SENSE JUSTÍCIA NO HI HA PAU!!!
POLICIA NACIONAL/MOSSOS D’ESQUADRA, DIFERENTS COSSOS, MATEIXOS GOSSOS!!!
LLIBERTAT PRESES POLÍTIQUES CATALANES!!!

Rescat ( col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes ) 

Crònica de la manifestació de l´11 de setembre per la llibertat de les presses polítiques catalanes.

Sense prohibicions de la Justícia Espanyola i acompanyada dels silenci dels mitjans de comunicació, la manifestació per les preses polítiques catalanes a la diada es va poder fer amb tota normalitat. 

El passat diumenge 11 de setembre, diada nacional de Catalunya, Rescat ( col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes ) ,va tornar a estar present en molts espais de la diada ( Fossar de les Moreres,Homenatge a Gustau Muñoz,a la manifestació per l'amnistia o l'acte polític de l'esquerra independentista ), per recordar a tota la població civil catalana que encara hi han preses polítiques catalanes empresonades per la seva solidaritat internacionalista, per defensar les persones lliures i els pobles lliures que decideixen el seu futur com a poble.

Quan passaven 10 minuts de la una del migdia, una traca de petards donava el tret a l'inici a la marxa habitual de cada any des del passeig del born a càrrec del col.lectiu de solidaritat amb els presos i preses polítiques catalanes on fa 10 anys que és present a la diada nacional de catalunya per recordar al poble català i àrreu que encara hi han catalanes empresonades per motius polítics.

Entre 400 persones i 500 persones, es van manifestar pels carrers del centre de Barcelona convocades per Rescat ( col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes ), per exigir la llibertat dels presos i preses polítics. Amb el lema, " Fins l'últim Rescat . . . La Lluita Contniua " i escoltant lemes i consignes per la llibertat, l'amnistia i contra les polítiques antiterroristes, d'aïllament i de disperssió, la mobilització s'inicià al passeig del born,passant per carrer comerç,pla de Palau, Via laietana, on allà unes solidàries penjaren una pancarta a una bastida en solidaritat amb la Lola i la Marina. Seguidament la manifestació va finalitzar a plaça de Sant Jaume on es va llegir el comunicat de Rescat i desconvocant la marxa on va acabar sense incidents, pero si amb un gran desplegament d'antiavalots dels mossos d'esquadra i de la brigada d'informació de la policia.

Font: http://barcelona.indymedia.org/