Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

22 de nov. 2011

Els dos detinguts de Banyoles, rebuts sota una pluja de solidaritat

Aquest vespre ha tingut lloc a Banyoles una concentració convocada pel Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany amb un doble motiu. Primer, per donar la benvinguda a en Pau i en Kibili, els dos independentistes que des de la matinada de diumenge havien estat detinguts i traslladats a Girona pels Mossos d’Esquadra. En segon lloc, per mostrar públicamen el compromís de les persones concentrades amb el combat actiu per desenmascarar la falsa democràcia espanyola.
"Li diuen democràcia i no ho és. La repressió no ens aturarà"


Amb aquest lema contundent i sota una forta pluja, davant de l’Ajuntament de Banyoles s’han retrobat els companys detinguts ahir de matinada amb altres veïns i veïnes compromeses amb la llibertat dels Països Catalans. Com es destaca en el manifest llegit, “Davant d’aquest sistema irreformable, l’única opció del poble treballador català és la de recuperar el sentit veritable de la democràcia, el poder per al poble, denunciar la dictadura del capital i encetar una via, la de la l’autoorganització i la desobediència, que serà la única que ens farà recuperar la plena sobirania popular, la independència i el socialisme”.
Declaració davant del jutge i posats en llibertat


Aquest matí, amb una vintena de solidaris a les portes dels jutjats, han passat finalment a disposició del jutge els dos companys independentistes. S’han negat a declarar i han estat posats en llibertat immediatament. Eren quarts d’onze i rebien les primeres abraçades. La defensa dels encausats alerta que el procés tot just ha quedat obert, que la imputació que els pot caure pot regir-se pel delicte electoral tot i que la debilitat de les explicacions donades pels cossos policials apunta a que allò raonable seria preveure l’enjudiciament per faltes i no pas per delictes. Caldrà esperar però uns dies per conéixer la concreció de l’acusació de la fiscalia. Per la seva banda, l’Ajuntament de Banyoles ha descartat presentar-se com a part en l’acusació. Sembla evident que serà només l’estat i els seus òrgans directes en l’àmbit repressiu policial i judicial qui s’esmerçarà en provar la culpabilitat de tot el que puguin imaginar contra en Pau i en Kibili.
Amb ells dos, les seves famílis, companys i membres del Casal Popular i Independentista del Pla de l’Estany, el nostre ferm suport, des d’Alerta Solidària i el conjunt de l’Esquerra Independentista.

Més informació: Alerta Solidària