Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de des. 2011

Mumia Abu-Jamal no serà executat


L'activista i periodista Mumia Abu-Jamal no serà finalment executat. La decisió de la fiscalia de no acceptar la condemna arriba quan fa trenta anys que Abu-Jamal, ex-membre del Partit Pantera Negra, va ser condemnat per la mort del policia Daniel Faulkner, el 1981. La condemna a mort ha estat commutada ara per la cadena perpètua, d'acord amb les lleis de l'estat nord-americà de Pensilvània.

Abu-Jamal sempre ha negat que matés un policia blanc després d'un control viari al seu germà negre a Filadèlfia, el 1981. El jurat, format per blancs, el va condemnar a mort, però ell va recórrer la sentència al·legant que havia estat víctima del racisme. Un jutge va demanar que es repetís la vista oral perquè hi havia trobat irregularitats, però la fiscalia va recórrer la sentència el 2001: el fet va desencadenar protestes d'universitaris i advocats, oimés que els escrits i els discursos crítics d'Abu-Jamal sobre el sistema de justícia nord-americà havien sacsejat la societat nord-americana. En aquests trenta anys, Abu-Jamal s'ha convertit en un símbol de la lluita contra el racisme i contra la pena de mort.

Font: http://www.vilaweb.cat/