Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

17 de des. 2011

Quinze estudiants ferides i tres detingudes per les càrregues dels Mossos a l'acte del 20è aniversari de la Universitat de Girona

Fortíssima tensió, i de nou càrregues, en un acte institucional del president de la Generalitat de Catalunya. Aquest cop, en motiu de la celebració del vintè aniversari de la Universitat de Girona, el president Mas ha participat dels actes de celebració d'aquesta onomàstica. L'acte oficial, que era programat per a les dotze del migdia, a l'Aula Magna del Claustre de la Facultat de Lletres de la UdG, mitja hora abans ha estat precedit per una protesta d'estudiants i d'altres membres de la comunitat universitària, entre els que hi havia professorat i personal d'administració i serveis. La concentració tenia com a objectiu protestar per les retallades en matèria d'ensenyament que el govern de la Generalitat està implementant. Les manifestants han denunciat que “tant els representants de la universitat com els governants vulguin celebrar una data així, en mig d'un clima de retallades socials com el que s'està visquent actualment”. Els voltants del campus i l'edifici de la Facultat de Lletres es trobaven fortament custodiats pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, provinents, en gran part, de la caserna central de la Brigada Mòbil a Sabadell. 

Tensions i empentes als cordons 

Des d'un primer moment hi ha hagut moments de tensió a l'exterior de l'edifici, davant del cordó policial que impedia l'accés de les persones a l'interior del recinte universitari. Ja en aquest instant el agents han fet ús de la força en diversos moments. Els moments més durs s'han viscut al pati interior de l'edifici, on fins a una quinzena de persones han quedat ferides en major o menor consideració i posteriorment ateses per quatre ambulàncies que s'han desplaçat fins el recinte. 

Cinc retingudes, tres d'elles finalment detingudes 

Poc després de les dues del migdia s'han viscut nous moments d'extrema tensió, amb contundents càrregues que han acabat amb un mínim de 5 persones detingudes o retingudes. S'ha fet una concentració a les portes de la comissaria dels Mossos de Girona per a exigir l'alliberament de les estudiants. Un testimoni ha assenyalat que una o dues de les persones detingudes han quedat en llibertat abans d'ingressar a la comissaria de Girona, i que per tant només haurien estat retingudes. La resta, tres persones, sí que han estat tancades als calabossos del cos policial a la capital de l'Onyar. Han pogut sortir en llibertat poc abans de les vuit del vespre, enmig de l'ovació de la gent concentrada. Amb les seves primeres paraules han explicat que durant la detenció i el trasllat han patit agressions per part dels agents.  

Posicionaments de rebuig 

La CUP de Girona i el SEPC ja han emès comunicats on denuncien la invasió policial del campus, la brutalitat i desproporció utilitzada pels agents i les detencions. A més, davant la gravetat dels fets succeïts avui a la Universitat de Girona, la Plataforma UdG ha convocat una concentració de denúncia dilluns 19 de desembre a les 12h davant el Rectorat de la UdG, que serà seguida d'una assemblea extraordinària.