Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

29 de febr. 2012

Queden en llibertat els dos estudiants detinguts ahir

28/02/2012 La policia ha detingut aquest matí dos estudiants que es dirigien a la seu de la Conselleria d'Economia i Coneixement a la Rambla Catalunya de Barcelona. Una cinquantena de persones s'hi dirigien en manifestació amb la intenció de fer-hi una acció simbòlica contra les retallades i el model de governança de les universitats públiques, tan sols un dia abans de la vaga convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) a les universitats catalanes. A les 15h, els dos estudiants han quedat en llibertat amb càrrecs de desobediència i atemptats a l'autoritat. 

Aquesta plataforma, que aglutina el professorat, el personal de servei i l'estudiantat, havia convocat la premsa aquest matí per informar dels detalls de la convocatòria de vaga. La convocatòria però ha esdevingut una manifestació que s'ha dirigit cap a la Conselleria encapçalada per Andreu Mas-Colell. Cinquanta persones més esperaven a les rodalies de la conselleria per dur a terme l'acció. Tres furgonetes d'antiavalots ho han impedit, sorprenent les manifestants que pujaven per la Rambla de Catalunya, i han empès amb cops de puny i de porra les primeres estudiants que s'apropaven a la seu -detenint-ne a dos- i n'ha dispersat la resta, amb corredisses que han durat uns minuts pels voltants de la Rambla de Catalunya. Aleshores han acordonat l'edifici, i un centenar de persones s'han concentrat al davant per rebutjar l'actuació policial. La concentració s'ha tornat a moure, amb pancartes contra les retallades i el model de governança, i ha acabat a la Facultat de Geogràfia i Història de la UB, al barri del Raval. Abans però, s'ha fet parada a la facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Un gruix de la manifestació s'hi ha endinsat i s'han cridat lemes en contra de la privada i a favor de la universitat pública.

Les reaccions no s'han fet esperar i ja hi ha una convocatòria de suport a les persones detingudes a les 17h a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra a Les Corts, on es demanarà la posada en llibertat dels detinguts, que han estat una bona estona emmanillades al terra de la conselleria abans de ser desplaçades a les instal·lacions policials. Aquest vespre es preveuen ocupacions a centres sanitaris i educatius en defensa dels serveis públics i demà a les 12h la PUDUP ha convocat una manifestació que partirà de la Plaça Universitat.