Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

11 de febr. 2012

Un dels detinguts a la vaga del 29-S del 2010 és jutjat per 3 delictes

César Zúñiga va ser detingut el 29 de setembre de 2010 a Barcelona, en el marc de la vaga general convocada aquell dia a tot l'Estat. El passat dijous 9 de febrer Zúñiga va ser jutjat a la Ciutat de la Justicia, acusat d'haver còmes delictes de desordres públic, atemptat a l'autoritat i danys en le mobiliari urbà. 

Al judici, que va durar gairebé tres hores, hi van declarar quatre mossos d'esquadra que, suposadament, van veure Zúñiga llançant tot tipus d'objectes, entre quals una pedra que hauria lesionat un policia. Quatre testimonis, citats a declarar a petició de la defensa, van assegurar que el noi anava amb la seva bicicleta cap a la feina, i que en cap moment va llançar pedres o cremar contenidors. L'advocat de la defensa va destacar també les incongruències en que van caure els mossos, a l'hora de definir el lloc i l'hora on es van produir els fets, però també a l'hora de relatar els fets. Segons fonts de la defensa, els mossos van intentar responsabilitzar-lo dels llançaments de pedres contra furgons policials que es van produir la tarda del 29 setembre al Passeig de Gràcia, tot i que quan es van produir aquests fets ell ja feia 3 hores que es trobava a comissaria. 

L'acusació -integrada per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de la ciutat- es creu les declaracions dels mossos i responsabilitzen César Zúñiga dels fets del 29-S per formar part del grup de persones que van cremar contenidors i van llançar objectes a la policia. 

L'acusat va estar acompanyat per diverses persones, amics i companys d'universitat, que, en concloure el judici, van expressar la seva incredulitat pel que consideren "un muntatge policial".

La jutge encarregada del cas pot emetre el veredicte sobre aquest judici, a partir d'avui mateix.