Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

7 de març 2012

36 anys de la mort de Juan Gabriel

Juan Gabriel Rodrigo Knafo, assassinat per la Policia el 6 de març de 1976

Els fets ocorregueren a ran de una vaga espontània dels treballadors de la refineria, en solidaritat amb els treballadors de Vitòria, on el 3 de març hi van haver 5 morts. Com a resultat d’una assemblea a les obres de la Refineria els treballadors van decidir baixar a Tarragona en manifestació, empresa gairebé impossible ja que els cossos repressius van carregar abans de que podessin arribar a la ciutat. Fruit d’aquesta dispersió es varen anar produint diferents salts per tota Tarragona que eren reprimits al instant i sense miraments.

Segons testimonis directes Juan Gabriel Rodrigo Knafo es trobava al carrer Hospital, fent cantonada amb la Rambla Nova, quan els allí presents varen ser víctimes d’una càrrega policial, uns van dissoldre’s en direcció Rambla Vella i Juan Gabriel direcció Rambla Nova i carrer Unió. Fugint de l’escomesa es refugià al nº 7 del carrer Unió, pràctica força habitual i perillosa, amb la mala sort de ser perseguit per 2 policies. L’única cosa que se sap es que en aquella escala van entrar 3 persones i en van baixar 2, Juan Gabriel va baixar pel dret des de dalt del terrat. No se sap si el van disparar un tret, una pilota de goma o senzillament el van tirar de dalt a baix.

Juan Gabriel Rodrigo Knafo era un jove de 19 anys fill de un exiliat polític. No era cap líder sindical, simplement era un treballador massa jove per a morir. Treballava en la construcció de la Refineria amb l’empresa Duro Felguera, no era tampoc un malfactor, ni un vividor, ni una persona sense ofici ni benefici com ens volien fer creure.

El procés judicial per tal d’aclarir els fets, identificar als policies responsables de la mort de Juan Gabriel i condemnar-los si eren culpables, va seguir la mateixa línia d’obscurantisme que la majoria de fets similars a l’època.